DF-politiker i retten: Anklages for at dele video af indvandrers overfald på dansk dreng

0
2586
Erik Høgh-Sørensen er nyvalgt medlem af byrådet i Hjørring. Han er tidligere hovedsbestyrelsesmedlem i DF og har siddet i regionsrådet for DF i Region Nordjylland 2018-2021. Foto: M. Højer

Nordjyllands Politi vil havde dømt hovedbestyrelsesmedlem i DF, Erik Høgh Sørensen, for at have delt Twitter-opslag om overfald på dansk dreng. Selv mener Erik Høgh Sørensen, at sagen er udtryk for politisk chikane

Hovedbestyrelsesmedlem i Dansk Folkeparti, Erik Høgh-Sørensen, er fredag på anklagebænken i Hjørring Byret. Årsag: Han har på Twitter delt fotos fra en video, hvor en 16-årig indvandrerdreng begår vold mod en 14-årig dansk dreng. Anklagemyndigheden kræver Erik Høgh-Sørensen idømt en bøde 7500 kroner. Selv afviser DF’eren, der er medlem af regionsrådet og spidskandidat for DF i Hjørring Kommune, at han har gjort noget ulovligt.

“Sagen mod mig er politisk motiveret, fordi jeg har påpeget, at politiledelserne fejler for ofte i kampen mod islamisk kriminalitet. Det må være lovligt i Danmark at påpege truslen fra kriminalitet begået af folk af islamisk kulturbaggrund,” siger Erik Høgh-Sørensen.

“Kys mine fucking sko”

Videoen er delt på bl.a. snapchat af den 16-årige voldsmands selv. Den stammer fra en meget omtalt voldsepisode sidste sommer i shoppingcentret “Borgen Shopping” i Sønderborg. Her blev en 14-årig dansk dreng helt umotiveret overfaldet på toilettet. Han blev slået og sparket og på et tidspunkt tvunget af den 16-årige, der har tyrkisk baggrund, til at lægge sig på knæ og “kys mine fucking sko”.

Videoen gik viralt og vakte opsigt helt ind på Christiansborg. Den blev set som et eksempel på den dominansvold fra unge indvandrerdrenge, som er et stort problem i bl.a. Sverige. Her har der været flere sager med grupper af indvandrerdrenge, der overfalder og ydmyger etniske svenskere.

”Man vil vise, at man dominerer. At man har magten og offeret ikke har en chance. Det er sindssygt ubehageligt,” sagde DFs integrationsordfører Marie Krarup i en kommentar til ditOverblik, da debatten om overfaldet i Sønderborg kørte i medierne sidste sommer.

Politi: Krænkede gerningsmands privatliv

Erik Høgh-Sørensen fulgte også sagen og delte et tweet fra twitter-profilen ”Frie Danske” med billeder fra videoen. Men dermed krænkede han både den 16-årige gerningsmand og hans 14-årige offer. Det mener i hvert fald Nordjyllands Politi, som nu har hevet Erik Høgh-Sørensen i retten. Her anklages han også for at have delt informationer om gerningsmandens navn, der fremgik af Frie Danskes opslag.

Det var bl.a. dette opslag på Twitter, som nu har sendt Erik Høgh-Sørensen i byretten. Her er den 16-årige gerningsmands ansigt dog skjult og hans navn dækket til.

Selv mener Erik Høgh-Sørensen at sagen er udtryk for chikane af en folkevalgt politiker. Ifølge DF-politikeren er det kun ham, der er anklaget i sagen. Der er ikke rejst tiltale mod personen bag Twitter-profilen ”Frie Danske”.

“Den person, som lavede det oprindelige tweet, er hverken afhørt eller sigtet, så der er ingen lighed for loven. Det virker som om, at politiledelse og anklagemyndighed bare er ude på at undergrave en islamkritisk folkevalgt midt i valgkampen,” siger Erik Høgh-Sørensen til Ekstra Bladet.

Kritisk overfor Nordjyllands Politi

Han har flere gange kritiseret Rigspolitiet og Nordjyllands Politi for at fremstå for slappe overfor kriminalitet begået af muslimer. For eksempel har han beskyldt politiet for at dække over voldtægten af en dansk kvinde på et asylcenter og for at tilbageholde oplysninger om gerningsmænds etnicitet. Han har også kritiseret politiet for at fremstå korrupt, bl.a. i sagen om Bettina Jensen (nu fyret chef i Rigspolitiet, der mistænkes for bestikkelse i millionklassen, red.) og i minksagen.

“Jeg er medlem af Dansk Folkepartis Hovedbestyrelse, og sagen mod mig bærer derfor præg af politisk motivation, fordi politiledelserne i deres afmagt ikke kan lide, at en politiker beskriver islam som slem,” siger Erik Høgh-Sørensen til Ekstra Bladet.

Han har af samme grund ønsket at føre Nordjyllands Politidirektør Anne Marie Roum Svendsen som vidne i sagen. Det har hun nægtet.