Efter Pia Kjærsgaards kritik: 2000 elever får alligevel ikke halalkød

0
6761
Pia Kjærsgaard kalder det absurd, at 2000 skoleelever skulle have serveret halalkød til årets Skole OL - for at tage hensyn til muslimske elever. Foto: Carsten Lundager

Der skulle kun have været halalcertificeret kød på menuen til næste uges Skole OL for ca. 2000 skoleelever. Men efter hård kritik fra Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard og Landsforeningen Non-Halal dropper arrangørerne nu at servere halalkød

OPDATERET: Efter hård kritik fra Dansk Folkepartis udlændingeordfører Pia Kjærsgaard og Landsforeningen Non-Halal er Danmarks Idrætsforbund og Dansk Atletik vendt 180 grader rundt og dropper nu en plan om kun at servere halalkød til næste uges Skole OL. I stedet skal de børn, der ønsker at få kød, der er muslimsk certificeret, selv bede om det.

”Vi tager kritikken til efterretning og med få dage til finalestart har vi knoklet på højtryk, så halalkød nu bliver et tilvalg. For os må Skole OL aldrig blive en diskussion om mad. Skole OL handler om børn, fællesskab, glæde og idræt,” skriver Morten Mølholm Hansen, adm. direktør i Dansk Idræts Forbund, i et svar til B.T.

Pia Kjærsgaard: Absurd halalbeslutning

Direktørens kovending kommer bare få timer efter, at Pia Kjærsgaard skød med skarpt mod de to organisationer på bt.dk.

Det skete efter oplysninger om, at der kun skal serveres halalkød til næste uges Skole-OL i Billund, som samler ca. 2000 skoleelever fra hele landet.

Som det lød i orienteringen fra Skole OL:

“Aftensmaden vil ikke bestå af svinekød og kun halalslagtet kød. Derudover er det muligt at vælge gluten- og laktosefrie alternativer til de elever, der har brug for det”.

Den beslutning fir Pia Kjærsgaard til på bt.dk at rase:

”Det er absurd. Vi bøjer os mere og mere og giver positiv særbehandling konstant. Det går ud over andre. Hvorfor i al verden skal man kun have halalslagtet. Der er vel trods alt flere danske børn med,” sagde hun.

”Det er absurd. Vi bøjer os mere og mere og giver positiv særbehandling konstant”

Pia Kjærsgaard til B.T.
bt.dk fredag eftermiddag: Efter kritik fra Pia Kjærsgaard er Danmarks Idrætsforbund og Dansk Atletik nu vendt 180 grader rundt og dropper helt planen om at servere halalkød til næste uges Skole OL.

Non-Halal Indkaldte til demonstration

Landsforeningen Non-Halal var ude med kritik af halalbeslutningen onsdag aften. Formanden Lene Baggesø, der også er lokalformand for Dansk Folkeparti, skrev et facebookopslag, som hurtigt blev delt over 150 gange.

Non-Halal indkaldte til en demonstration i Billund mandag aften, og kritikken fik i første omgang arrangørerne til at justere halal-beslutningen. Fredag morgen lød det, at det nu også ville være muligt at fravælge halalkød.

Ikke godt nok

Men den løsning var hverken Pia Kjærsgaard eller Lene Baggesø tilfreds med:

”Skulle man ikke hellere vende den om og vælge halalslagtet kød til, så dem, der gerne vil have halalslagtet kød, må tage sig sammen og skrive. Det er den omvendte verden,” siger Pia Kjærsgaard til B.T.

Samme synspunkt har Lene Baggesø fra Non-Halal:

”Der er jo noget helt galt, når det er danskerne, der skal vælge fra og ikke omvendt,” siger hun til ditOverblik.

”Der er jo noget helt galt, når det er danskerne, der skal vælge fra og ikke omvendt”

Lene Baggesø, formand, Landsforeningen Non-Halal

Idrætsforbund: Det var en fejlvurdering

Morten Mølholm Hansen, adm. direktør i Dansk Idræts Forbund, erkender, at det var en fejl at sætte halalkød på menuen:

”Det var en fejlvurdering fra vores side, så vi har med få dage til finalestart knoklet i kulissen, så halalkød nu bliver et tilvalg,” siger han til B.T.

Lene Baggesø Fruerboel er landsformand for Non-Halal.

Vil fortsat demonstrere

Selv om Skole OL nu dropper halalkødet, vil Non-Halal fortsat demonstrere. Foreningen har dog valgt at flytte demonstrationen til Christiansborg Slotsplads, hvor der bl.a. vil være taler af DFs formand Morten Messerschmidt.

”Det her er en vigtig sag at gøre opmærksom på. Der er fortsat mange kommuner, hvor halal er på menuen i institutioner osv. Vi er nødt til klart og tydeligt at sige fra. Det kan ikke være rigtigt, at det minoriteten, der skal bestemme, hvad majoriteten må spise,” siger Lene Baggesø til ditOverblik.

Demonstrationen starter mandag kl. 17. Programmet lyder sådan her:

17.00-17.10 Åbning v/ Lene Baggesø
17.10-17.20 Tale v/Ulla Kokfelt (NB)
17.20-17.30 Tale v/ Morten Messerschmidt (DF)
17.30-17.40 Tale v/Rune Bønnelykke (NB)
17.40-17.50 Tale v/Gert Løfgren (DF)
17.50-18.00 Tale v/NB?
18.00-18.10 Tale v/Lars Vestergaard (DF)
18.10-18.20 Afslutning v/Lene Baggesø

Se mere på Non-Halals facebookside her

Tidligere artikler:

Ny formand for Non Halal Danmark: “Vi har gjort halalproblemet langt mere synligt”

DF vil afskaffe skattefradrag for halaludgifter