DF med i SAS-aftale: Det handler om en masse danske arbejdspladser

0
3852
"Der er en masse afledte ting af et velfungerende SAS," siger DFs finansordfører René Christensen. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Politisk aftale om SAS kan redde arbejdspladser og sikre Københavns Lufthavn som Nordens knudepunkt, siger Dansk Folkepartis finansordfører René Christensen

Det handler om hundredevis af danske arbejdspladser og Københavns Lufthavns rolle som knudepunkt for Norden.

Sådan forklarer Dansk Folkepartis finansordfører René Christensen, at DF er med i den politiske aftale om det hårdt pressede luftfartsselskab SAS, som fredag formiddag blev præsenteret i Finansministeriet.

Aftalen indebærer, at den danske stat vil fortsætte og muligvis øge sin ejerandel i SAS op til 30 procent. I dag ejer staten 21,8 %. Desuden får SAS eftergivet sin gæld på 3,5 milliarder kroner til den danske stat.

Begge dele sker dog ikke uden betingelser, sagde finansminister Nicolai Wammen, da aftalen blev præsenteret for pressen i Finansministeriet:

”Det er vigtigt at sige, at dette ikke er et bidrag, der kommer uden betingelser. Det forudsætter at alle parter, der er en del af at få SAS tilbage på rette kurs, bidrager. At vi får nye private investorer, og at vi kan få en aktionæroverenskomst, der gør, at uagtet hovedaktionæren vil vi kunne varetage danske interesser på betryggende vis,” sagde finansministeren.

Aftalen om SAS blev præsenteret ved et såkaldt doorstep fredag formiddag i Finansministeriet. Fra venstre ses Rasmus Jarlov (K), René Christensen (DF), Benny Engelbrecht (S), Finansminister Nicolai Wammen (S), og Troels Lund Poulsen (V). Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

SAS er en vigtig spiller for Københavns Lufthavn

Den politiske aftale er indgået mellem regeringen og Dansk Folkeparti, Venstre, Det Konservative Folkeparti, SF og Radikale Venstre.

At DF er med, forklarede René Christensen sådan her på pressemødet:

”Vi mener ikke at staten skal drive flyselskab, men der er en masse afledte ting af et velfungerende SAS. Dels er der masser af arbejdspladser, dels er Københavns Lufthavn et knudepunkt, også når det gælder oversøiske flyvninger, og her er SAS en stor spiller. Det vil vi gerne være med til at understøtte,” siger Rene Christensen.

DFs finansordfører håber, at markedet nu reagerer positivt på planen. Han understreger dog samtidig, at det ikke bliver nemt:

”Det er en hård plan, der er lagt frem. Det bliver ikke nemt. Men hvis det lykkes, så er vi sikker på, at det bliver en rigtig god aftale, som ikke alene vil sikre SAS, men som også være med til at sikre dansk arbejdspladser og i særdeleshed Københavns Lufthavn,” siger René Christensen.

Luftfarsselskabet SAS er igen i krise. Her ses et SAS fly i Amsterdam Airport Schiphol. Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix