Efter 10 år: Mette Hjermind Dencker genopstiller ikke

0
3859
Folketingsmedlem Mette Hjermind Dencker genopstiller ikke. Foto: Carsten Lundager

Folketingsmedlem Mette Hjermind Dencker (DF) meddeler på Facebook, at hun ikke genopstiller. Hun fortsætter frem til valget og understreger, at hun har “dyb og inderlig taknemmelighed” overfor Dansk Folkeparti og de tre partiformænd, hun har arbejdet under

Mette Hjermind Dencker, der er folketingsmedlem for Dansk Folkeparti, genopstiller ikke ved næste valg. Hun fortsætter frem til valget men vil derefter kaste sig over nye opgaver i erhvervslivet. Det meddeler hun på Facebook.

Beslutningen er helt udramatisk, og Mette Hjermind Dencker ser tilbage på sine 10 år og tre perioder i Folketinget som en fantastisk rejse, skriver hun:

”Jeg har kun dyb og inderlig taknemmelighed til mit dejlige parti, Dansk Folkeparti og til mine 3 partiformænd gennem årene, som på hver deres måde, er nogle af Danmarks største politiske talenter: Pia Kjærsgaard, der kæmpede i stiv modvind, for den udlængepolitik som vi har kær, og som mange tager for givet i dag, uden at værdsætte hvad den kostede hende  Kristian Thulesen Dahl, der bragte partiet til de vildeste højder, og gav os både det bedste folketingsvalg og det bedste kommunalvalg nogensinde  Morten Messerschmidt, der gav partiet det bedste EU valg nogensinde, og stadig den dag i dag er danmarkshistoriens største stemmesluger Peter Skaarup, min gruppeformand gennem mange år, som er tillidsvækkende, og som jeg altid har været fortrolig med. Og alle mine øvrige, skønne kolleger både fra DF og de andre partier,” skriver Mette Hjermind Dencker.

Har fået ændret loven

Dencker, der er valgt i Østjylland, er ikke mindst kendt som mangeårig ordfører for øer og landdistrikter. Hun er også erhvervsordfører, fiskeriordfører, forbrugerordfører, fødevareordfører, kirkeordfører og turismeordfører.

”Jeg forsøgte at hjælpe danskerne så godt jeg kunne. I dag er der masser af områder i dansk lovgivning, som er blevet til, fordi jeg tog initiativet til det,” skriver Mette Hjermind Dencker, og fortsætter:

”Størst af dem, er den trafikale ligestilling af øerne, men det var også mig der var den første til at foreslå at hæve bundfradraget for sommerhusudlejning, at de øer der ville, skulle have deres eget postnummer, at der i Landsbyggefonden skulle afsættes midler til lejebolig på øerne, og som noget af det seneste: At der i udbudsloven skal være mulighed for at se budene digitalt, så snart deadline er overskredet, så håndværkere hurtigt kan se om de er købt eller solgt, og kan komme videre med deres arbejde,” skriver hun.

Støtter Messerschmidt

Mette Hjermind Dencker understreger, at hun fortsat vil være medlem af Dansk Folkeparti og hun støtter fortsat DFs formand Morten Messerschmidt.

”Ingen journalister skal gøre det her til en dårlig historie om hverken partiet eller Morten. Han har gjort det så godt noget menneske overhovedet kunne, ud fra de forudsætninger han fik, med ikke bare hård modvind, men snarere orkan lige fra start af. I øvrigt fortsætter Morten og jeg vores samarbejde efter folketingsvalget. Det her er min personlige rejse på vej mod noget andet,” skriver hun.