DR-journalist sammenligner Inger Støjbergs hjemmeside med sextjeneste

0
6056
Inger Støjberg interviewes på vej ind til tirsdagens møde i Rigsretten. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2021

Inger Støjberg finder det langt ude, at DR-journalist, der dækker rigsretssagen , har kaldt hendes hjemmeside Inger.dk om rigsretssagen for ”en politisk OnlyFans”

En af de DR-journalister, der dækker rigsretssagen mod Inger Støjberg, har sammenlignet Støjbergs nye hjemmeside med det sociale medie OnlyFans, hvor kendte og ukendte indtil for nylig kunne dele nøgenbilleder og pornografisk indhold mod betaling.

Det var DR-journalisten Nicolas S. Nielsen, der på Twitter skrev følgende, da Inger Støjberg lancerede sin hjemmeside Inger.dk, hvor man for 25 kroner om måneden kan få Støjbergs egen udlægning af rigsretten:

”Inger Støjberg laver en politisk OnlyFans og lancerer betalt indhold bag om Rigsretten”.

Nicolas S. Nielsens Twitter-opslag.

Inger Støjberg bryder sig bestemt ikke om sammenligningen med OnlyFans. Til ditoverblik siger hun:

”Jeg synes, den sammenligning er langt ude. Det må jeg bare sige. Jeg tror ærlig talt, at folk, der har betalt 25 kroner for et abonnement på Inger.dk, vil betakke sig for at se mig nøgen”.

”Jeg synes, den sammenligning er langt ude. Det må jeg bare sige”

Inger Støjberg til ditOverblik

Den tidligere udlændinge- og integrationsminister har dog ikke tænkt sig at gå videre med sagen:

”Alle har ytringsfrihed, og den har han jo så brugt,” siger hun om DR-journalisten.

Klage til DR

Andre er dog gået videre med sagen. Det borgerlige netmedie danmarksfremtid.dk har klaget til DR over sammenligningen. Danmarks Fremtid skriver bl.a. sådan her til DR’s seernes redaktør Jesper Termansen:

“Journalisten har fremvist en skræmmende bias, og det er på tide, at du og DR sætter en stopper for den bias og vinkling, der florerer på DR Nyheder. Journalist Nicolas S. Nielsen har vist en bias og stillingtagen, der gør, at han ikke kan dække rigsretten eller Inger Støjberg”.

DR afviser: Vores dækning er neutral og nuanceret

Danmarks Radio affejer imidlertid kritikken. Redaktionschef på DR Nyheder / Politik, Michael Elsborg, skriver i et svar til Danmarks Fremtid:

”Efter en grundig gennemgang af vores dækning må jeg konstatere, at jeg ikke kan genkende billedet af, at vores dækning af den verserende rigsretssag skulle være ladet i nogen retning. Jeg mener derimod, at vores dækning er neutral og nuanceret og fokuserer på såvel sagens substans som på de politiske tilkendegivelser. De medarbejdere, som på forskellig vis dækker sagen, lever således fuldt ud op til DR’s krav om alsidighed og upartiskhed.”

DR-redaktøren påpeger samtidig, at journalisten har sin ytringsfrihed og at der ikke er noget grundlag for at kritisere hans dækning:

“I forhold til det konkrete Twitter-opslag fra din henvendelse skal jeg pointere, at DR som offentlig forvaltningsmyndighed er underlagt de almindelige principper om offentligt ansattes ytringsfrihed,” skriver Michael Elsborg, og fortsætter:

“Jeg har efter min gennemgang af DR’s indslag og artikler om rigsretssagen, som beskrevet her ovenfor, ikke fundet grund til kritik af den pågældende medarbejders arbejde i forhold til at sikre en fair, nuanceret og upartisk dækning af sagen”.

Inger Støjberg: Jeg vil ikke give journalisten karakterer

Hvad Inger Støjberg selv mener om journalist Nicolas S. Nielsens dækning af rigsretssagen, vil hun ikke kommentere. Til ditOverbliks spørgsmål om hvorvidt hun mener, at DR-journalisten ikke har været fair i sin dækning, siger hun:

“Jeg vil ikke give den pågældende journalist karakterer for rigsretsdækningen på nuværende tidspunkt”.

Læs også:

Inger Støjberg laver hjemmeside om rigsretssagen