DITOVERBLIK-ANALYSEN: Klimatosseri?

0
2289
En hollandsk klimaaktivist bliver anholdt i forbindelse med en blokade, som klimaaktivister gennemførte mandag i storbyer over hele verden. Foto: Romy Fernandez / AFP

Der er brug for en fornuftens stemme i klimadebatten, som alt for ofte ender forskruet og blottet for fakta

En analyse fra DitOverblik

Uge 41 blev endnu en klimauge.

De Radikale åbnede ugen med udspil til finansloven, hvor kampen for et bedre klima fik den grønne førertrøje allerede tidligt mandag morgen med kravet om en milliard kroner mere til klimaet.

En milliard er blevet det nye buzz-tal i politik. En milliard til dit og dat. Alt under det beløb er åbenbart for lidt eller lyder bare pauvert.

Samtidig med De Radikales milliardkrav til klimaet indledte TV2 en temauge om verden set i børnehøjde. Temaet? Børn er bekymrende for klimaet. Selvfølgelig. Og så er TV2 ellers rykket ud i virkeligheden og har interviewet søde og velformulerede børn fra 6. klasse om deres bekymringer.

Man kunne have den grimme, i tiden meget politisk ukorrekte, tanke, at børn i 6. klasse generelt er mere bekymrede over hormonræs, vokseværk, det modsatte køn, bumser, idrætstimer, den nyeste smartphone, energidrikke og eventuelt uforstående voksne, der ikke forstår et klap, end over det noget mere udefinérbare og, trods alt, fjerne ”klimaet”.
At den tanke nok deles af andre end midaldrende, hvide mænd, der er godt og grundigt trætte af mediers og nogle politikeres dyrkelse af fantasten Greta Thunberg klima-skrigeri, er åbenlyst.

Klimaet og klodens overlevelse på den gode måde er trods alt en for alvorlig sag at overlade til en 16-årig, der har pjækket fra skole.

Klimaet og klodens overlevelse på den gode måde er trods alt en for alvorlig sag at overlade til en 16-årig, der har pjækket fra skole.

I sommer kunne Ekstra Bladet berette, at den danske rapper Jesper Dahl, der kalder sig ’Jokeren’ også i dén grad er stemplet ind på den grønne dagsorden.
Det sker, efter at han i årevis mest har hakket sig igennem raptekster om stoffer og fuck hele verden og resten af tiden i øvrigt har været vind og skæv på kokain.
Avisen kunne berette, at ’Jokeren* i sine nyfundne klimakamp har en opfordring til danskerne. Han vil have undtagelsestilstand og afskaffe demokratiet:
”Jeg vil opfordre til, at vi i Danmark erklærer klima-undtagelsestilstand, afskaffer demokratiet og indsætter et teknokrati,” sagde ’Jokeren’ i ramme alvor.

Et teknokrati er en statsform, hvor eksperter og særligt indsigtsfulde personer træffer beslutningerne, uden at den almene borger har indflydelse.

‘Jokeren’ begrundede: ”Det er sådan, at folk er gennemsnitligt begavede. Intelligens er sådan en parabel, der går sådan her, og de fleste er gennemsnitligt begavede, så demokrati er egentlig bare grødbønder, der vælger grødbønder.”
Bum! Sådan nogle dumme, danske grødbønder, der ikke er plaget af ’Jokeren’s – og Greta Thunbergs – vid og forstand skal ikke bestemme et hak. I stald med folkestyret. Ind med klimafanatismen.

Væk med argumentets kraft, folkets frie valg.

Man fristes til at spørge her, hvem der mon egentlig er klimatossen?
Pia Kjærsgaard måtte så megen hån og spot igennem, fordi hun på Europa-Parlamentsvalgaftenen 26. maj ledte efter ord, der kunne beskrive Dansk Folkepartis voldsomme valgsmæk og i sin søgen nåede frem til, at resultatet kunne skyldes, hvad man måske kunne kalde ”klima-tosserne”. Tre dage senere fyrede ’Jokeren’ sin svada af under lige knap så megen medie-opmærksomhed.

Og ok, vel er der forskel på kong Salomon og Jørgen Hattemager. Men rapper-tossen er nok én, netop mange yngre desværre lytter lidt til, så det kunne nok have været påkrævet, at nogle havde taget den opgave på sig at endevende dybsindigheden i hans ”opfordring til danskerne”…

Og så er vi tilbage ved uge 41.

Bekymrede børn fra 6. klasse udtrykker på stribe bekymring for plastik. Javel.
Et materiale, der basisk set er fabelagtigt anvendeligt til utallige ting fra byggeri over computere til Cola-flasker, og som bortskaffet og genanvendt på rette vis er vældig miljørigtigt, og også hér er Danmark blandt foregangslandene – vi bortskaffer simpelthen plastik fornuftigt. Desuden sparer plastik kloden for millioner af ton C02-udledning på grund af sine lave vægt og lette formbarhed i et omfang som i dag svarer til hele Belgiens samlede C02-udslip.

Desuden sparer plastik kloden for millioner af ton C02-udledning på grund af sine lave vægt og lette formbarhed i et omfang som i dag svarer til hele Belgiens samlede C02-udslip.

Men børnene har jo i månedsvis nu hørt, hvor farligt plastik er for det der klima, så lad os bekymre os!

De har jo ikke selv fundet på det. Men lærerne, medierne, Thunberg-systemet og måske nogle af forældrene skruer emnet op, hvor det ikke hører hjemme, og uanset hvad helt over børnehøjde!

Det er virkelig synd for børnene, der burde have ret til et børneliv med bekymringer, der hører et sådant til, og ikke gå plagede i seng om aftenen med tankemylder over problemer, som voksne og hverken Greta Thunberg eller andre børn skal løse.
Børnenes statsminister, hvor er du nu, hvor der er brug for dig?

Derfor var det i særlig grad befriende i bl.a. Jyllands-Posten at læse den gode danske miljø- og klimaekspert, direktør for Copenhagen Consensus og gæsteprofessor på Københavns Handelshøjskole, Bjørn Lomborg, der skrev, at Greta Thunbergs tanke fra talen i New York i september ”om at gøre en ende på brugen af fossile brændstoffer på verdensplan inden 2028 er simpelt hen fjollet”. Og han gør opmærksom på, at da FN spurgte 10 millioner mennesker verden over, hvor deres prioriteter ligger, svarede de: sundhed, uddannelse, beskæftigelse, korruption og ernæring. De prioriterer ganske enkelt, at deres børn ikke dør af sygdomme, der let kunne kureres, at de får en uddannelse og ikke dør af sult. Klimaet var det sidste af de 16 valgmuligheder, gør Lomborg opmærksom på.

Så tror da pokker, at ham ’Jokeren’ vil afskaffe folkestyret, det billige, klimaunyttige skidt. Når folk sådan svarer forkert, går det jo ikke.

Så tror da pokker, at ham ’Jokeren’ vil afskaffe folkestyret, det billige, klimaunyttige skidt. Når folk sådan svarer forkert, går det jo ikke.

Dansk Folkeparti valgte for ikke længe siden at tiltræde regeringens ambition om at reducere C02-udslippet med 70 procent om godt 10 år og opfordrede i samme moment de øvrige borgerlige partier til at gøre det samme. K havde allerede tilsluttet sig, og LA og    senest Venstre fulgte trop. Kun Nye Borgerlige vil ikke. Dermed melder de sig desværre ud af muligheden for at påvirke, at ikke kun Thunberg-fantasterne men også eftertænksomme politikere drejer klima-indsatsen i den rigtige retning. DF vil søge at være fornuftens stemme i en ofte forskruet og hysterisk debat, ofte blottet for fakta men fuld af følelser.

Det er nødvendigt. Både for klimaet, for landet og for børnene i 6. klasse, så de kan få noget andet at tænke på.