DFs ældreordfører: Tilsyn af plejehjem skal strammes op

0
1350
Arkivfoto

Afsløringer af, at kommuner giver egne plejehjem langt bedre bedømmelse end det statslige, uafhængige tilsyn, får partier til at kræve mere uvildig kontrol

Det skal ikke være kommunerne selv, der undersøger, om forholdene er gode nok på deres egne plejehjem. Det mener flere partiers ældreordfører, herunder Dansk Folkepartis Karina Adsbøl.

Jyllands-Posten kunne søndag afsløre, at kommuner giver en langt bedre vurdering af plejehjems-forholdene end det uvildige og uafhængige statslige ældretilsyn under Styrelsen for Patientsikkerhed.

I seks ud af ni aktuelle sager, som Jyllands-Posten har undersøgt, har den statslige styrelse givet påbud til en kommunal plejeenhed, som ellers havde fået en bedømmelse af kommunen, der svarer til en glad smiley. Eksempelvis fik et plejecenter i Skive bedømmelsen “meget tilfredsstillende” i kommunens egen undersøgelse, men da den statslige tilsyn kom forbi, lød vurderingen, at der var “større problemer af betydning for den fornødne kvalitet”.

DF-ordfører: Der skal strammes op

Dansk Folkepartis ældreordfører Karina Adsbøl vil have sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke på banen:

“Jeg vil kraftigt opfordre ministeren til at tage affære. Der skal strammes op på det her, for det dur ikke, at man siger god for sig selv i en kommune, hvor et andet uafhængigt tilsyn så giver en sur smiley,” siger hun til Jyllands-Posten.

Selv siger ministeren, at oplysningerne er “foruroligende”. Han vil nu bede Kommunernes Landsforening (KL) og Styrelsen for Patientsikkerhed om at kortlægge problemerne.

Læs mere i Jyllands-Posten her (kræver abonnement)