DF vil styrke Danmarks grænsekontrol med droner og videoovervågning

0
3576
Står det til Dansk Folkeparti, så skal den danske grænsekontrol være permanent, og have ny teknologi i form af droner og videoovervågning.

Står det til Dansk Folkeparti skal den danske grænsekontrol skærpes og nytænkes, blandt andet med brug af den nyeste teknologi. Grænsekontrollen skal markere Danmark som et selvstændigt land

Af Nicklas Jensen Plum

Mens andre partier vil lempe eller helt fjerne dansk grænsekontrol, så foreslår Dansk Folkeparti at gøre det endnu sværere at komme over grænsen til Danmark. DF vil gøre grænsekontrollen permanent og intelligent ved hjælp af den nyeste teknologi. Det kan være i form af nummerpladegenkendelse, droner og videoovervågning.

Det fremgår af et beslutningsforslag, som DF har fremsat. Forslaget indeholder blandt andet disse tiltag:

  • Den permanente grænsekontrol skal målrettes de områder, hvor risikoen for ulovlig indrejse og kriminalitet er størst.
  • Kontrollen skal prioritere de mest risikobetonede personer, og der skal lempes på kontrollen for lokale borgere og andre, der har et legitimt ærinde ved grænsen.
  • Grænsekontrollen skal være baseret på en systematisk, teknologisk og analysebaseret indsats, der tager udgangspunkt i erfaringer fra andre lande og er i samarbejde med de øvrige EU-lande.
  • Grænsekontrollen skal afvise asylansøgere og migranter med argumentet om, at man ikke er forfulgt, når man står grænsen til Danmark.
  • Udrejsekontrol, som sikrer, hvem og særlig hvad der fragtes ud af Danmark, hvilket f.eks. vil være omrejsende kriminelle og deres tyvekoster.

”I tillæg til den foreslåede ordning pålægges regeringen at sikre udrejse af udlændinge, der allerede befinder sig i Danmark, til deres hjemland eller en lejr i et tredjeland, som skal forestå asylbehandlingen og et eventuelt senere ophold,” skriver Dansk Folkeparti i beslutningsforslaget.

I beslutningsforslaget gør Dansk Folkeparti også opmærksom på, at Danmark må udtræde af Schengensamarbejdet, men at det er ”en nødvendighed for at kunne ordentligt sikre Danmarks grænser og dermed passe på Danmark og danskerne.”

Justitsminister Peter Hummelgaard (S) har tidligere afvist forslag om en permanent grænsekontrol og en udtræden af Schengen-samarbejdet:

”Jeg vil minde om, at Danmark er en del af Schengensamarbejdet, og at det ikke inden for Schengenreglerne er muligt at indføre en permanent grænsekontrol ved de indre grænser. Derfor kommer regeringen heller ikke til at indføre en permanent grænsekontrol. Men vi kommer til at blive ved med at sikre, at vi har en effektiv kontrol ved vores grænser, og at vi passer godt på danskerne. Det er for mig det, der er afgørende. Det er ikke, om vi kalder den kontrol eller grænseindsats, men at den er effektv,” sagde han.

Dansk Folkeparti var ikke tilfreds med det svar. Partiet mener, at Danmarks grænser skal sikres imod trusler fra udlandet ved hjælp af nøje overvågning af dem, som kommer ind i Danmark.