DF får 4,4 % i måling, der er elendig for regeringen

0
5046
Dansk Folkepartis folketingsgruppe og europaparlamentsmedlem Anders Vististen fotograferet til DFs årsmøde. Foto: Asger Garde

Mens DF efterhånden ligger stabilt over fire procent i ny Megafon-måling, så får SVM-regeringen den dårligste måling nogensinde

Mens Dansk Folkeparti får en dejlig julegave i form af 4,4 % i en ny måling fra Megafon og TV 2/Politiken, så er Megafons ‘gave’ til regeringen i kategorien hadegave. Samlet får regeringspartierne bare 34,5 procent i målingen, der blev offentliggjort torsdag. Det svarer til 61 mandater, hvilket er et fald på 28 mandater i forhold til folketingsvalget i 2022.

Socialdemokratiet er nede på 19,9 %, Venstre får bare 8,9 % og Lars Løkkes’ Moderaterne får 4,9 %. Det sidste er næsten er en halvering i forhold til folketingsvalget.

DF i god gænge

Anderledes positiv er målingen for Dansk Folkeparti, sammenlignet med folketingsvalget. Dengang fik DF 2,8 %. Nu ligger partiet til at få 4,4 %. Præcis samme andel, som DF stod til at få i Megafons måling i november.

“Det ser ud til, at vi er kommet ind i en god gænge, hvor vi ligger stabilt i målingerne. Med lidt god ret er det en lille fordobling i forhold til valget, så det er da god nyhed at gå på juleferie og glæde sig over,” siger DFs gruppeformand Peter Kofod til ditOverblik.dk.

“Jeg tror det er fordi vi har så meget god politik på hylderne. Hvis du vil have en stram udlændingepolitik, værdig velfærd og en ordentlig ældrepleje, så skal du stemme på Dansk Folkeparti, og det er ved at gå op for danskerne,” fortsætter han.

Hele målingen kan ses på tv2.dk her