DF vil forbyde rejser til Gaza

0
3225
Arkivfoto

Dansk Folkeparti vil have tilføjet Gaza til listen over konfliktområder, som det er forbudt at rejse til for personer med bopæl i Danmark

Det skal være forbudt at rejse til Gaza for danske statsborgere og personer, der bor i Danmark.

Det mener Dansk Folkeparti, som vil have tilføjet GAZA til den liste over konfliktområder, som det er forbudt at rejse til fra Danmark. Listen tæller lige nu områderne Dayr Az Zawr- og Idlipprovinsen i Syrien.

Gaza ledes af terrorbevægelsen Hamas, som 7. oktober stod bag det bestialske terrorangreb i Israel, hvor ca. 1200 israelere blev dræbt og mere end 200 taget som gidsler. DF mener, at det vil udgøre en sikkerhedsrisiko for Danmark, hvis personer med palæstinensiske rødder rejser til et område kontrolleret af netop Hamas.

“Det vil udgøre en potentiel sikkerhedsrisiko for danskere, idet fremmedkrigere vil opbygge militære kundskaber i Gaza, som vil kunne bruges i terroroperationer i Danmark. Forslagsstillerne mener heller ikke, at Danmark kan have interesse i, at herboende udlændinge bidrager til krigshandlingerne på Hamas’ side,” skriver DF i et beslutningsforslag, som netop er blevet fremsat.

Udenrigsministeriet har anslået, at omkring 20 personer med såkaldt tilknytning til Danmark opholdt sig i Gazastriben og ønskede evakuering til Danmark i kølvandet
på, at Israel sendte tropper ind i Gazastriben den 27. oktober.

Beslutningsforslaget kan læses her