”Statsstøttet propaganda”: Statsministerens mand står bag hyldest-serie om Anker Jørgensen

0
3585
TV-serien "Anker" med Lars Ranthe i rollen som Anker Jørgensen havde premiere lørdag 30. december. Foto: Henrik Petit / TV 2

Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt kritiserer i skarpe vendinger, at Bo Tengberg, der er gift med statsminister Mette Frederiksen, har fået 5,2 millioner i statsstøtte til TV2-serien om den socialdemokratiske statsminister Anker Jørgensen

”Statsstøttet propaganda”.

Sådan betegner Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt den TV2-serie om den tidligere socialdemokratiske statsminister Anker Jørgensen, der lige nu kører på TV2.

Serien er støttet med 5,2 millioner kroner skattekroner fra Public Service Puljen under Det Danske Filminstitut, og den er – mildt sagt – meget venlig overfor den tidligere statsminister, der kørte dansk økonomi i sænk i 1970erne.

Det er dog ikke derfor, at Morten Messerschmidt kritiserer serien i skarpe vendinger i Ekstra Bladet. Det skyldes i stedet, at serien er instrueret af en vis Bo Tengberg, der også har fungeret som manuskriptforfatter.

Bo Tengberg er nemlig ingen hvem-som-helst. Han er såmænd gift med landets nuværende statsminister Mette Frederiksen, der som bekendt er formand for præcis samme parti som Anker Jørgensen.

Morten Messerschmidt finder det total uhørt, at Mette Frederiksens mand har fået penge fra staten til at lave en tv-serie, der hylder hendes eget parti.

”At en statsministers ægtefælle får statslig støtte til at lave en propagandaudsendelse om statsministerens parti, er jo normalt noget, man vil forbinde med pseudo-demokratiske stater. Hvis det var sket i Ungarn under Viktor Orbán, så havde Mette Frederiksen og andre vestlige ledere været ude og pege på, at det var endnu et eksempel på, hvordan det ungarske demokrati skrumper,” siger Morten Messerschmidt til Ekstra Bladet.

Morten Messerschmidt, formand for Dansk Folkeparti. Foto: Frederik Bo Thomsen

“Ansøgning behandlet som alle andre”

Statens Film Institut siger i en kommentar til Ekstra Bladet, at TV2s ansøgning om penge til serien er blevet behandlet ”på samme måde og ud fra samme kriterier”, som gælder for alle ansøgninger til Public Service Puljen. Bo Tengberg selv afviser, at han har involveret Mette Frederiksen eller Socialdemokratiet i udviklingen af serien.

Dét formilder dog ikke Morten Messerschmidt:

“Altså, problemet her er ikke, at statsministeren er gift med en kunstner. Problemet her er kombinationen af, at kunstneren vælger at lave en entydig hyldest til statsministerens parti og unødvendigt vil gøre det med den offentlige sektors støtte.,” siger DF-formanden til Ekstra Bladet.

Læs mere i Ekstra Bladet her