DF vil slå hårdt ned på lande, der forfølger kristne mindretal

0
1320
DFs kirkeordfører Mettte Hjermind Dencker på onsdagens samråd. Fra Folketings-TV

Dansk Folkeparti ønsker at straffe lande, der forfølger sit kristne mindretal, økonomisk. Det slog Dansk Folkepartis kirkeordfører, Mette Hjermind Dencker, fast på samråd

Hvis et land forfølger sit kristne mindretal, skal det ikke have udviklingshjælp fra den danske stat. Det foreslog Dansk Folkepartis kirkeordfører Mette Hjermind Dencker på et samråd, som hun onsdag havde indkaldt udenrigsminister Jeppe Kofoed til. Et forslag som både udenrigsministeren og udviklingsminister Flemming Møller Mortensen var skeptiske overfor.

Helt op mod 340 millioner kristne er på flugt fra forfølgelser, og kristenforfølgelserne tager til. Det viser den nyeste opgørelse fra organisationen Åbne Døre, skriver Kristeligt Dagblad.

Det var på den baggrund, at Mette Hjermind Dencker havde kaldt ministeren i samråd.

“Vi ser nogle tal for udviklingen af kristenforfølgelser, som er meget bekymrende.
Det er især bekymrende, at vi har samarbejde med nogle af de værste lande – for eksempel Somalia og Afghanistan – som modtager store summer i udviklingsbistand fra os, mens kristne i de lande bliver forfulgt og dræbt,” sagde Mette Hjermind Dencker til Kristeligt Dagblad forud for samrådet.

Hun mener, at udviklingsstøtten skal gøres betinget af, at lande lever op til en række krav om demokrati, ytringsfrihed og religionsfrihed.

Udenrigsminister Jeppe Kofod på onsdagens samråd. Fra Folketings-TV

FN-repræsentant bedt om at sætte fokus på kristenforfølgelser

På samrådet bad Mette Hjermind også om en redegørelse for, regeringens nuværende indsats mod kristenforfølgelser, og hvad den har tænkt sig at gøre fremover. Mette Hjermind Dencker ville desuden vide, hvordan regeringen vil bruge Danmarks aktuelle medlemskab i FN’s menneskerettighedsråd til at sætte fokus på forfulgte kristne.

Udenrigsministeren svarede, at regeringen bl.a. har bedt FN’s særlige repræsentant for trosfrihed, Ahmed Shaheed, som tidligere har udarbejdet rapporter om antisemitisme og diskrimination af muslimer, om at lave et lignende arbejde om forfulgte kristne. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Tidligere artikler:

DF vil have kortlagt kristenforfølgelser i lande, vi samarbejder med

Danskerne undervurderer forfølgelser af kristne