Dansk Folkeparti vil sætte hårdere ind mod pædofile

0
1129
arkivfoto

Dansk Folkeparti vil tage nye metoder i brug i kampen mod pædofili. BT har afsløret, hvordan atletiktrænere har kunne begå overgreb i flere klubber, fordi klubberne har dækket over dem

Medicinsk kastration, fratagelse af pas, opholdsforbud nær skoler efter afsoning af straf.

Det er nogle af de tiltag mod pædofili, som er med i et beslutningsforslag, som Dansk Folkeparti snart fremsætter i Folketinget.

DFs forslag skal bl.a. forhindre overgreb som dem fra dansk atletik, som BT har beskrevet de seneste uger. BT har kunnet berette om krænkende ungdomstrænere og om klubber, som har dækket over disse trænere, så de har kunnet fortsætte deres krænkende adfærd i andre klubber.

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, siger til BT om afsløringerne:

”Det er stærkt bekymrende. Hvis man dækker over en pædofil, så er man jo medskyldig, og hvis man vælger ikke at politianmelde eller ikke fortælle det til andre, så trænger vi til nogle opstramninger”.

“Vi vil gå meget langt”

Han betegner pædofili som en af de værste kriminalitetsformer overhovedet.

“Derfor synes vi, at man skal sætte hårdt ind for at stoppe det. Vi er klar til at gå meget langt,” siger Peter Skaarup.

Det er uvist, hvor mange pædofile der er i Danmark. Men det anslås, at op til 40.000 personer har pædofile lyster og fantasier. Det er dog kun et mindretal af disse, som i følge eksperter vil handle på deres lyster og forbryde sig mod loven.