DF vil have nye statsborgeres religion skrevet ind i loven

0
2497
Morten Messerschmidt kalder det en totalt falliterklæring, at Europa-Parlamentet selv betaler for at få bragt interviews med danske parlamentarikere. Foto: Carsten Lundager

Dansk Folkeparti foreslår, at kommende statsborgeres religion skal fremgå af listen, når Folketinget tildeler statsborgerskaber

Når Folketinget tildeler dansk statsborgerskab, skal det fremgå af lovforslaget, hvilken religion de kommende statsborgere har. Det mener Dansk Folkeparti. Bliver forslaget vedtaget, vil det blive synligt, hvor mange muslimer, der får dansk statsborgerskab.

”Det at være muslim rejser for mange nogle grundlæggende problemer med at leve dansk. Hvad end det så handler om synet på kvinder eller synet på loven eller demokratiet. Og derfor ønsker vi at vide, hvad det er for en baggrund, de folk kommer med,” siger Dansk Folkepartis næstformand Morten Messerschmidt til Jyllands-Posten.

”Skal udløse ekstra agtpågivenhed”

Forslaget om at anføre religion sammen med navnet på listen over nye statsborgere i ”Forslag til Lov om indfødsrets meddelelse”, er et af de forslag, DF har med i de aktuelle forhandlinger om dansk indfødsret.

DF vil ikke udelukke, at muslimer skal kunne få statsborgerskab. Men det skal udløse ”ekstra agtpågivenhed”, når en kommende statsborger står anført som muslim, siger Morten Messerschmidt. Han nævner de konservatives Naser Khader som et af de gode eksempler på personer, der har muslimsk baggrund og støtter demokratiet.

”Men det kan bare ikke skygge over de voldsomme problemer, som vi har oplevet med folk med muslimsk baggrund gennem de seneste 30 år, og derfor må det være det absolut vigtigste at få belyst overhovedet, når man stemmer,” siger Messerschmidt til Jyllands-Posten.

Skal være dansk gift

Dansk Folkeparti vil også forhindre, at man kan få dansk statsborgerskab, hvis man er gift med en udenlandsk statsborger.

”Det gør noget enormt negativt for integrationen, hvis man gifter sig med sin fætter fra den samme landsby, som ens forældre er kommet fra,” siger Morten Messerschmidt, der kalder statsborgerskabet for ”nationens inderste forsvarslinje”.

Af samme grund vil DF også skille statsborgerskabs-ansøgere fra en række muslimske lande ud i et særskilt lovforslag, så man specifikt kan stemme imod dem.

Forslagene fra DF møder ikke overraskende kritik fra menneskerettigheds-eksperter. De mener, at flere af DFs forslag er i strid med internationale konventioner.

S: Lad os snakke om det

Socialdemokratiets indfødsretsordfører Lars Aslan Rasmussen er til gengæld åben overfor at nævne er persons religiøse baggrund.

”Umiddelbart ønsker vi så meget transparens som muligt. Hvis de har et ønske om det, og det er noget, som kan lade sig gøre, så lad os snakke om det,« siger Lars Aslan Rasmussen til Jyllands-Posten.

Dansk Folkeparti har tidligere foreslået, at der maksimalt skal gives 1000 statsborgerskaber til udlændinge om året, hvilket er cirka en femtedel af de knap 5000, der i 2020 fik tildelt dansk statsborgerskab.