DF vil have Tryghedsborgmester i København

0
1195
Finn Rudaizky er medlem af Borgerrepræsentationen i København og regionsrådet i Region Hovedstaden for Dansk Folkeparti i København.

DF i København vil have mere fokus på ældre borgere, bander og kriminalitet, og DF støtter ikke Enhedslistens Line Barfoed som overborgmester, skriver Finn Rudaizky

Af Finn Rudaizky, DF’s spidskandidat til KV-21, medlem af Borgerrepræsentationen

Nyheden om at Enhedslisten har valgt Line Barfoed som partiets spidskandidat i København, aktualiserer debatten om Enhedslisten kan fravriste socialdemokraterne, den mere end 100 år besatte overborgmesterpost?

Lad mig skære det helt ud i pap. Dansk Folkeparti vil under ingen omstændigheder støtte, at Enhedslisten sætter sig på Københavns vigtigste politiske post. Men, vi har bestemt heller ikke været begejstret for Frank Jensen’s manglende sociale indsats. Det har været en katastrofe for de svagest stillede i vort samfund.

Nu er Frank Jensen væk og Lars Weiss “vikarierer” som Overborgmester. Og den opgave klarer han faktisk fint.

Jeg har læst, at kommende Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) siger, at byen ikke kun skal være for “de rige og smukke”. Men, det er jo netop disse grupper som S i de sidste 10 år har favoriseret. Det er sket ved tilladelse til eksklusive bebyggelser, ved at sætte enormt meget fokus på formel-1, Tour d’France og dyre V.I.P. sammenkomster. Ting som ligger fjernt fra “almindelige” borgeres hverdag. Det er disse “almindelige” borgere, som vi i DF mener har været forsømt.

Selvfølgelig vil DF gerne have erobret en borgmesterpost tilbage i København. Et bud kunne være, at der blev oprettet en borgmester for tryghed. Der skulle tages hånd om en langt bedre interesse og handling til vore ældre borgere, men trygheden skulle også omfatte bekæmpelse af bander og kriminalitet. I de sidste 10 år er der kommet en langt mere alvorlig kriminalitet med mord, vold og racistiske overgreb. Der er er brugt milliarder af penge, men der er faktisk ikke kommet ret meget ud af det. Det mener vi i DF er en kærneopgave som nu må løses, men ikke så blødsødent som hidtil. Den bløde bekæmpelse har kun bragt mere vold og kriminalitet med sig.

Og så vil vi forøvrigt se på, at vi skal vedligeholde vore idrætshaller og faciliteter meget bedre. Men, også bygge flere idrætshaller samt fodboldbaner. Det er en af forudsætningerne for at få flere til at dyrke motion. Desuden vil DF på Københavns Rådhus kæmpe for en mere grøn by med flere træer og grønne parker, men også bekæmpelse af luftforureningen, skal blive langt mere skarp. I DF vil vi ikke længere se på, at folk bliver syge og dør på grund af forurening. Derfor vil vi presse socialdemokraterne til at tage dette spørgsmål langt mere alvorligt. Det er ikke længere nok, at holde fine skåltaler. Nu skal der ske noget.