DF starter underskriftsindsamling: Stop hetzen mod Inger Støjberg

0
8949
DF opfordrer danskerne til at skrive under på, at det er ude af proportion at stille Inger Støjberg for en rigsret. Her ses Støjberg efter sidste uges gruppemøde i Venstre, hvor et stort flertal tilkendegav, at de støtter en rigsret mod deres partifælle. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Dansk Folkeparti opfordrer danskerne til at skrive under på, at det er en ”historisk fejlbeslutning” at indlede en rigsretssag mod Inger Støjberg

Dansk Folkeparti starter nu en underskriftsindsamling til fordel for Inger Støjberg. Under overskriften ”Historisk hetz imod Inger Støjberg må stoppe” opfordres danskerne til at skrive under på, at det er ude af proportion at stille den tidligere udlændinge- og integrationsminister for en rigsret i sagen om adskillelse af asylpar i 2016.

”Et flertal af partierne på Christiansborg kan smadre den stramme udlændingepolitik ved at stemme Inger Støjberg for rigsretten. Det er en historisk fejlbeslutning. Derfor har vi brug for at høre det danske folk,” lyder det på skrivunder.net, hvor der kan skrives under frem til februar.

Vil lægge pres på de andre partier

DF vil med underskriftsindsamlingen markere sin støtte til Inger Støjberg og forsøge at lægge pres på de partier, som støtter rigsretssagen. Det gælder ikke mindst Støjbergs eget parti Venstre, hvor 32 ud af 41 folketingsmedlemmer vil sende Støjberg for rigsretten.

”For Dansk Folkeparti er der ingen tvivl. Barnebrudssagen kan overhovedet ikke bære en rigsretssag, men bør håndteres i Folketinget. Det er fuldstændig ude af proportioner i forhold til tidligere sager, ligesom det er et gevaldigt spild af skatteborgernes penge at føre en rigsretssag mod Inger Støjberg,” skriver DF – og forsætter:

”Du kan her skrive under på, at du IKKE mener, at Inger Støjberg skal for rigsretten, fordi hun – ligesom os – vil beskytte mindreårige piger fra deres ældre ægtemænd. Hjælp DF med at råbe de andre partier op! Vil de ikke lytte til danskerne, så må vi have en folkeafstemning”.

Dansk Folkeparti kalder sagen mod Inger Støjberg en heksejagt. Den burde ikke føre til mere end en næse, mener DF. Her ses Inger Støjberg og DFs formand Kristian Thulesen Dahl under en debat i Folketinget. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Flertal i måling: Støjberg har ret

En Yougov-måling i BT viser i øvrigt, at mange danskere støtter Støjberg. I følge målingen er 31 procent enige og 17 procent delvist enige med Inger Støjberg i, at det var rigtigt at adskille asylpar, når kvinden var under 18 år. 20 procent er helt uenige og 10 procent er delvist uenige.

Når det gælder spørgsmålet om rigsretten, er 28 procent er helt enige og 11 procent delvist enige i, at Støjberg skal stilles for en rigsret. 26 procent er helt uenige og 13 procent er delvist uenige i, at Støjberg skal for retten.

Sagen mod Inger Støjberg skyldes, at hun som udlændinge- og integrationsminister i 2016 besluttede, at alle asylpar skulle adskilles, hvis den ene part var under 18 år. Beslutningen blev siden erklæret ulovlig af ombudsmanden, fordi der ikke var sket en individuel vurdering af de enkelte asylpars sager.

Underskriftsindsamlingen kan ses her

Læs også:

Kristian Thulesen Dahl om rigsret: Flertallet er ude på tynd is