DF vil have forbudt radikal Nørrebro-moské

0
6777
Arkivfoto

Dansk Folkeparti vil have forbudt Masjid Al-Faruq-moskeen på Nørrebro, hvor en imam bifaldt drab på jøder. Partiet har nu rejst et beslutningsforslag i Folketinget

Masjid Al-Faruq-moskeen på Heimdalsgade på Nørrebro bør forbydes. Det mener Dansk Folkeparti, som har rejst et beslutningsforslag i Folketinget, der skal pålægge regeringen at undersøge det juridiske grundlag for at forbyde og lukke den omstridte moské.

Det var i Masjid Al-Faruq-moskeen, at imamen Mundhir Adballah holdt en prædiken den 31. marts 2017, hvor han blandt andet sagde:

”Dommedag oprinder ikke, førend muslimerne bekæmper jøderne, således at muslimerne slår dem ihjel, og  jøden vil skjule sig bag sten og træer, og stenen og træerne vil sige: »O muslim, O Guds tilbeder, der er en jøde bag mig, så kom og dræb ham«.

Den prædiken førte i juli 2018 til, at anklagemyndigheden rejste tiltale mod Mundhir Adballah for at bifalde drab på jøder.

Men Mundhir Adballahs prædiken er ikke den eneste eksempel på stærkt radikaliserede aktiviteter og holdninger i Masjid Al-Faruq-moskeen. Abdallah har også talt om behovet for en muslimsk invasion af  Europa på en måde, som ifølge den tidligere historielektor Carl-Johan Bryld kunne udlægges som opfordring til en voldelig tilstand, og Masjid Al-Faruq-moskeen har flere gang lagt hus til arrangementer for Hizb ut-Tahrir.

Det er desuden kendt, at Omar El-Hussein, der i februar 2015 dræbte Finn Nørgaard og Dan Uzan i et terrorangreb på Krudttønden og den jødiske synagoge, besøgte moskeen dagen før sit angreb. Også Said Mansour, kendt som boghandleren fra Brønshøj og dømt tre år og seks måneders fængsel for at opildne til terrorhandlinger, har haft sin gang i moskeen.

”Dommedag oprinder ikke, førend muslimerne bekæmper jøderne, således at muslimerne slår dem ihjel”

Fra prædiken i Masjid Al-Faruq-moskeen

“Arnested for grænseoverskridende adfærd”

Dansk Folkeparti skriver i sit beslutningsforslag at Masjid Al-Faruq-moskeen er ”et arnested for grænseoverskridende adfærd”:

”Det er forslagsstillernes opfattelse, at der udgår stærkt radikaliserede og religiøse  holdninger og budskaber fra moskeen, der klart overskrider grænsen for, hvad man kan foretage sig inden for rammerne af lovlige og tilladelige religiøse aktiviteter,” skriver de seks forslagsstillere, hhv. Martin Henriksen, Alex Ahrendtsen, Kristian Thulesen Dahl, Karina Due, Christian Langballe og Peter Skaarup.

De fortsætter:

”Det er efter forslagsstillernes opfattelse hævet over enhver tvivl, at der fra moskeen udspringer en ekstrem, hadefuld og grænseoverskridende adfærd med direkte, indirekte og slet skjulte opfordringer til at begå ulovligheder, vold og terrorhandlinger”.

De seks forslagsstillere mener, at moskeens aktiviteter er i strid med grundloven, og de vil nu have et folketingsflertal til at pålægge regeringen, at den inden udgangen af 2018 skal have afklaret mulighederne for at forbyde og opløse Masjid Al-Faruq-moskeen.

Det er ”Foreningen for Islamisk Kultur og Viden” med lærer Naji Dyndgaard i spidsen, der lægger lokaler til den omstridte moske.

“Fra moskeen udspringer en ekstrem, hadefuld og grænseoverskridende adfærd med direkte, indirekte og slet skjulte opfordringer til at begå ulovligheder, vold og terrorhandlinger”

Fra DFs beslutningsforslag