DF vil lukke for statsstøtten til venstreorienterede NGO’er

0
6159
Morten Messerschmidt taler på Dansk Folkepartis årsmøde i Herning i 2021. I baggrunden et foto med Enhedslistens tidligere frontfigur Johanne Schmidt-Nielsen, der nu er Red Barnets generalsekretær. Red Barnet er en af de NGO-organisationer, som Morten Messerschmidt beskylder for at drive politik for skatteydernes penge. Foto: Carsten Lundager

Statsstøttede NGO’er på flygtninge- og ulandsområdet bruger skattekroner til at drive venstreorienteret politik. Det mener DF, som vil have en ny måde at fordele statsstøtten på. Det skal være op til de enkelte partier, hvem de vil støtte, lyder forslaget

Når Red Barnet kræver IS-terroristernes børn hentet hjem fra Syrien, eller når Mellemfolkeligt Samvirke laver en underskriftsindsamling for at stoppe udvisninger af flygtninge, så der er tale om rendyrkede politiske kampagner, med afsæt i den yderste venstrefløj.

Det mener Dansk Folkeparti, som nu kræver et opgør med måden, som der fordeles statsstøtte og udviklingsbistand til NGO’ere, dvs. ikke statslige hjælpeorganisationer.

Står det til DF, skal det være op til partierne efter størrelse at beslutte, hvilke NGO’er, der skal modtage støtte i finansloven. Det skal sætte en stopper for, at størstedelen af statsstøtten går til organisationer, der bruger pengene til at drive venstreorienteret politik.

”I samtlige debatter, jeg har deltaget i, hvor Amnesty International eller Red Barnet har været repræsenteret, har de sagt ting, der er sammenfaldende med synspunkter fra den yderste venstrefløj. Det er heller ikke noget tilfælde, at når venstrefløjens koryfæer forlader Christiansborg, så bliver de ansat i topstillinger i de her organisationer”, siger Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt til Ritzau.

Han nævner som eksempel Red Barnets generalsekretær Johanne Schmidt Nielsen, der er tidligere politiske ordfører for Enhedslisten.

“Når venstrefløjens koryfæer forlader Christiansborg, så bliver de ansat i topstillinger i de her organisationer”

Morten Messerschmidt, DF-formand, til Ritzau.

Ikke alle skal rammes

Morten Messerschmidt understreger overfor Ritzau, at det ikke alle NGO’er, han vil fjerne statsstøtten til. Organisationer, der ikke har politisk slagside, skal gå fri.

”Sådan noget som Kræftens Bekæmpelse eller andre organisationer, der har sundhed eller andre ting i fokus, de har ikke en politisk slagside. Dem, jeg tænker på, er de organisationer, der blander sig især i flygtninge- og udlændingedebatten”, siger han.

Morten Messerschmidt tog fat på debatten om de venstreorienterede NGO’er på DFs årsmøde i 2021. Her holdt han en tale, hvor han revsede en stribe statsstøttede organisationer for at drive venstreorienteret politik for milliarder.

”NGO’erne er ikke bare ulve i fåreklæder. Det er meget værre: De er politikere i fåreklæder. Og hvis de vil føre politik, hvad end det handler om flygtninge, klima, ulandsbistand eller integration, så lad dem gøre det for deres egne penge”, sagde Morten Messerschmidt på årsmødet.

“NGO’erne er ikke bare ulve i fåreklæder. Det er meget værre: De er politikere i fåreklæder”

Morten Messerschmidt på DFs årsmøde i 2021

Han kom med følgende forslag til en fordeling af støtten til de politisk orienterede ngo’ere:

”Lad os aftale, at hvert parti råder over en lige så stor andel af udviklings- og ngo-budgettet, som danskerne ved det seneste folketingsvalg har givet partierne af stemmer”.

Læs om Morten Messerschmidts tale på årsmødet her

Morten Messerschmidt siger til Ritzau, at han selv vil støtte organisationer som Open Doors, der hjælper forfulgte kristne, og de danske sømandskirker, hvis DFs forslag bliver gennemført. Desuden regner han med, at forslaget vil kunne bane vejen for nye organisationer, der har et borgerligt afsæt.