DF sætter fokus på halal på online-medlemsmøde

0
1621
Brian Mørck, landsformand Nonhalal Danmark.

DF holder onsdag et onlinemøde for medlemmer om halal. Her vil landbrugsordfører Lise Bech og formanden for Non Halal, Brian Mørch, bl.a. fortælle om arbejdet for at få en mærkningsordning

Er halal kun en bøn? Er det dyremishandling? Skal halal forbydes eller kan der laves en mærkningsordning, så forbrugeren selv kan sige fra?

Sådan lyder nogle af de spørgsmål, som vil blive vendt, når Dansk Folkeparti onsdag den 24. marts kl. 16-17 inviterer til online-medlemsmøde med Dansk Folkepartis landbrugsordfører Lise Bech og Brian Mørch, der er formand i foreningen Non Halal.

”Vi vil fortælle om vores arbejde med at skabe opmærksomhed om halalafgiftssystemet og om at få skabt en mærkningsordning, så halalcertificerede produkter forsynes med en tydelig mærkning, så forbrugerne kan fravælge halal, hvis de ønsker det,” fortæller Brian Mørch.

Lise Bech er bl.a. landbrugs- og fødevareordfører for Dansk Folkeparti. Foto: Steen Brogaard

Foreningen Non Halal blev stiftet den 18. august 2018 og har nu ca. 600 medlemmer. Lige nu arbejder foreningen på at skabe en indkøbsforening for non halal-produkter, og ellers bruger foreningen tiden på oplysningsvirksomhed og med at forsøge at påvirke politikerne, hvoraf Dansk Folkeparti hidtil har været den mest markante stemme i kampen for en mærkningsordning.

Dansk Folkeparti har stillet flere beslutningsforslag om halal, bl.a. et forslag om at gøre det muligt at fravælge halalprodukter og sikre større viden om halalafgiftssystemet. Senest har DF fremsat et beslutningsforslag om stop for skattefradrag for udgifter til slagteriernes halalkontrol og halacertificeringer. Du kan læse mere om dette forslag her.

Mødet foregår på Teams og er eksklusivt for DF-medlemmer. Tilmelding kan ske her