DF roser Løkke-løfte om 69 milliarder kr. til ekstra velfærd

0
1836
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) præsenterede sit velfærdsløfte ved Dansk Erhvervs Årsdag i Øksnehallen i København. Bagefter holdt han et pressemøde om udspillet. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2019

Venstre vil hæve det offentlige forbrug med 0,65 procent årligt. ”Dejligt – det har vi længe forsøgt at overbevise dem om,” siger Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) får ros af Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl, efter at han onsdag spillede ud med et velfærdsløfte af de helt store: Venstre lover, at hvis partiet vinder valget, så skal der bruges 69 milliarder kroner ekstra på velfærd frem mod 2025.

Det løfte kom Løkke med, da han onsdag talte på Dansk Erhvervs årsmøde.

”Det er med stor glæde, at vi kan afgive et velfærdsløfte til danskerne – et løfte som betyder, at hvis det står til mit parti Venstre, så vil vi frem mod 2025 afsætte i alt 69 milliarder kroner til mere kernevelfærd,” sagde han.

Pengene, som kommer fra det såkaldte økonomiske råderum, skal gå til flere offentligt ansatte, når der de kommende år bliver flere ældre og børn. Venstre vil også sløjfe omprioriteringsbidraget med 2 procents besparelser i uddannelsessystemet og på kulturområdet fra 2020.

“Befriende og dejligt”

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl glæder sig over udspillet. Ifølge ham har DF taget adskillige kampe med regeringen, hvor DF har forsøgt at overbevise Venstre og de øvrige regeringspartier om, at der skal bruges flere penge, når antallet af ældre stiger.

”Derfor er det befriende og dejligt, at Venstre på den første dag udenfor regeringen, hvor de kan agere som sig selv, kommer med en så klar melding om, at den økonomiske politik, som vi har forsøgt at overbevise dem om, at det er den rigtige, og det er den, der skal følges i den næste valgperiode,” siger Kristian Thulesen Dahl til TV2 News

Han kalder udspillet ”entydigt positivt” og glæder sig over, at der nu er et stort flertal i folketinget, der bakker op om at investere mere i velfærden.

”Det er afgørende, at vi kan følge med i den offentlige sektor, når befolkningen ændrer sig. Når der kommer flere ældre, kommer der også en del flere +80-årige, og en del af dem får brug for ekstra pleje og omsorg. Der bliver også brug for flere penge til sygehuse og skoler. Derfor er det godt, at der nu er et meget stort flertal i folketinget for at den offentlige sektor skal kunne følge med,” siger Kristian Thulesen Dahl.

Socialdemokratiet: Bluff

Socialdemokratiet kalder omvendt Venstre-udspillet for bluff:

“Det lyder meget hult, når man ved, at statsministeren i den tid, han har haft ansvaret for Danmark, har skåret næsten fem milliarder kroner på vores velfærd og ni milliarder kroner på de unges uddannelse,” siger Socialdemokratiets politiske ordfører Nicolai Wammen til DR.dk