DF om udvisning af børn: Giv ministeren en dispensationsmulighed

0
2278
Kristian Thulesen Dahl, Dansk Folkeparti. Foto: Steen Brogaard

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl vil give udlændingeministeren mulighed for at dispensere i sager, hvor “tingene skejer ud i forhold til hvad der virker logisk og rimeligt”

Udlændinge- og integrationsministeren skal have mulighed for at dispensere i sager, hvor børn bliver udvist på en åbenlyst forkert grundlag.

Det siger Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl til BT, som de seneste uger har skrevet om flere sager, hvor asiatiske børn er blevet udvist, selv om de var velintegrerede og velfungerende i det danske samfund.

Det er især sagerne om den 13-årige Atcharapan ’Mint’ Yaungyai, der er blevet udvist til Thailand, og den 15-årig Tra Viet Nguyen, der er blevet udvist til Vietnam. I begge sager er deres mor blevet gift med en dansk mand, men fordi børnene først er kommet til Danmark efter et stykke tid, har myndighederne vurderet, at de ikke kan integreres. Det er sket på trods af, at pigerne allerede havde lært dansk og klarede sig godt i skolen.

Til BT sagde Kristian Thulesen Dahl torsdag aften:

”Jeg synes jo lige som mange andre danskere, at det kan virke mærkeligt, at børn, som jo virker til at begå sig fint, får prædikatet at de ikke er mulige at integrere og bliver udvist. Jeg kender ikke den fulde baggrund  i disse sager, men vi er parat til at se på reglerne og for eksempel give ministeren en dispensationsmulighed, så når der er nogle helt vilde eksempler, hvor tingene skejer ud i forhold til hvad der virker logisk og rimeligt, så skal der være en mulighed for at give en dispensation”.

”Jeg synes jo lige som mange andre danskere, at det kan virke mærkeligt, at børn, som jo virker til at begå sig fint, får prædikatet at de ikke er mulige at integrere og bliver udvist”

Kristian Thulesen Dahl, formand, Dansk Folkeparti

Om de sager, som BT har skrevet om og hvor udvisningen er sket, siger DF-formanden:

”Det diskuterer vi gerne med regeringen. Vi kender jo ikke hele den sagsbehandling, der ligger til grund, for det er ikke os der sidder med sagerne. Derfor kan vi heller ikke sige, om en bestemt sag burde være faldet ud på en bestemt måde. Men DF vil være parate til at give ministeren en mulighed for at dispensere fra de generelle regler i nogle sager, hvor det resultat man er nået frem til, virker helt forkert,” siger Kristian Thulesen Dahl.

Udlændingeordfører Martin Henriksen har tidligere til ditOverblik.dk nævnt samme mulighed. Her understregede han, at det kun skal være i helt ekstraordinære sager.

“”Det skal udtrykkeligt fremgå, at det kun kan ske i ganske få og særlige tilfældige. Det kan være, at der skal stå i loven, at det maksimalt er fire sager om året. Og det kan også være, at det ikke er nok med simpelt flertal i udvalget. Det kan være, at der skal være 3/4 flertal, hvis en udvisning skal omgøres. Det korte af det lange er: Det skal hegnes ind, at det er helt ekstraordinært,” sagde Martin Henriksen.

Støjberg afviser

Ifølge BT er udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) dog afvisende overfor Dansk Folkepartis forslag om en dispensationsmulighed. Loven, som det handler om, skal forhindre at udenlandske forældre lader deres børn blive i hjemlandet for at undgå, at de bliver for danske, eller sender deres børn på genopdragelseslejre eller koranskoler i udlandet.

Læs også: Udvisning af børn: DF vil igen gøre det muligt at klage direkte til ministeren