DF om finanslovsudspil: Mange gode ting, men hvad med folkepensionen?

0
16596

Regeringens finansudspil er bedre end tidligere års udspil, mener Dansk Folkeparti, som dog savner, at der bliver gjort noget ved udhulingen af folkepensionen

Der er ros men også undren hos Dansk Folkeparti, når det gælder det finanslovsforslag, som regeringen præsenterede torsdag formiddag.

Finansordfører Rene Christensen siger til DR, at “mange af de knaster, vi plejer at se fra den her regering, de er taget væk”. Det gælder bl.a. topskattelettelser og reformer, der skal øge arbejdsudbuddet. I stedet har regeringen prioriteret områder, som falder i god jord hos støttepartiet: Flere penge til ældre og til landdistrikter.

“Der er ikke noget om topskat for eksempel, og det synes jeg da er rigtig positivt. Vi kan også se, at regeringen anerkender, at der er behov for et lille moderat løft i det offentlige forbrug, så de lægger op til en vækst på 0,4 procent. Så udgangspunktet er da bedre, end vi har været vant til,” siger René Christensen til DR.

Han undrer sig dog over, at regeringen slet ikke har gjort noget ved folkepensionen, sådan som Dansk Folkeparti foreslog på sit sommergruppemøde. Her slog partiet til lyd for, at der ikke længere skal tages et bidrag fra stigningen i folkepensionen, sådan som det sker i dag, når den almindelige lønudviklingen stiger mere end 2 procent. Når det sker, så ryger der 0,3 procent af stigningen over 2 procent til satspuljen. Den manøvre har i følge Dansk Folkeparti udhulet folkepensionen for enlige med ca. 8000 kroner de sidste 21 år.

“Det, vi synes, der mangler allermest – og som vi er meget forundret over – det er, at købekraften er udhulet for landets pensionister. Vi har et udestående i forhold til den skatteaftale, vi laver tidligere på året,” siger Rene Christensen til dr.dk.

Et af finansminister Kristian Jensens slides fra præsentationen af regeringens finanslovsudspil.

Hele finanslovsforslaget kan ses her.