DF: Spær kriminelle udlændinge inde til de kan udvises

0
1891
Kristian Thulesen Dahl, Dansk Folkeparti. Foto: Steen Brogaard

Dansk Folkeparti vil komme Udrejsecenter Kærshovedgårds naboer, som hærges af kriminalitet, til undsætning. Partiet stiller beslutningsforslag om, at udlændinge, der er dømt for kriminalitet og udvist, altid skal frihedsberøves

“Et levende helvede på jorden”. Sådan har beboerne i Bording i Midtjylland betegnet situationen i deres lille landsby, hvor de er nabo til Udrejsecenter Kærhovedgård.

230 afviste asylansøgere, udvisningsdømte kriminelle og udlændinge på tålt ophold bor lige nu på Kærshovedgård. BT har de seneste dage afdækket, hvordan de begår massiv kriminalitet i Bording og omegn. Ifølge BT er der rejst 85 sigtelser mod beboere på Kærshovedgård siden udrejsecentret blev oprettet i 2016, og alene i år er der rejst 45 sigtelser. Sigtelser, der handler om butikstyverier, hærværk, vold, trusler om vold og brud på loven om euforiserende stoffer.

De 230 beboere skulle egentlige have været sendt ud af landet. Men deres hjemlande vil ikke tage imod dem. Derfor er de strandet i Bording.

Men nu må det være slut med, at Kærshovedgårds beboere render rundt i lokalområdet og begår kriminalitet. Det mener Dansk Folkeparti, som ovenpå BTs afdækning vil rejse et beslutningsforslag i Folketinget om at udlændinge, der er dømt for kriminalitet og udvist, altid skal frihedsberøves, indtil udvisningen i praksis kan effektueres. Det skriver Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl i sit ugebrev.

”Så vil disse kriminelle udlændinge vide, at de ikke længere kan spekulere i at modarbejde deres hjemsendelse. Og hvem ved – det kan jo være, at udsigten til et ophold i en celle kan hjælpe lysten lidt på vej i forhold til at tage hjem,” skriver Kristian Thulesen Dahl.

“Konventionsstridigt? Fornuften må råde”

Han forudsiger selv, at andre partier vil afvise forslaget med den begrundelse, at det vil være en overtrædelse af den europæiske menneskerettighedskonvention. Men det bør ikke være en forhindring, mener DFs formand.

”På dette område må fornuften råde. Og fornuften er, at danskerne skal kunne leve trygt og sikkert i deres eget land. Ikke som naboerne til Kærshovedgård i Midtjylland i frygt og daglig uro over, hvad der kan ske. Så må hensynet til konventionen vige. Og det kan vi sikre! Det er trods alt stadig Folketinget, der lovgiver for danskerne,” skriver Kristian Thulesen Dahl.

DF-formanden appellerer i sit ugebrev til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) om at regeringen bakker op, så der er flertal for forslaget:

“Det kræver “blot” 90 mandater. Vi har de 37. Så mangler vi 53! Hvad siger du Lars Løkke Rasmussen? Er du klar til at sikre danskerne tryghed?,” skriver Kristian Thulesen Dahl.

“På dette område må fornuften råde. Og fornuften er, at danskerne skal kunne leve trygt og sikkert i deres eget land”

Kristian Thulesen Dahl, DF-formand