DF kalder justitsminister i samråd efter forbud mod Paludan-demonstrationer

0
4789
Stram Kurs-stifteren Rasmus Paludan talte i Lyngby tirsdag eftermiddag. Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Voldforbrydere og ildspåsættere skal ikke definere graden af ytringsfrihed, siger formanden for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, efter at frygten for optøjer har fået politiet til at forbyde Stram Kurs-stifteren Rasmus Paludan at demonstrere

Tre gange indenfor det sidste døgn har politiet nedlagt forbud mod, at den kontroversielle stifter af partiet Stram Kurs, Rasmus Paludan, kan afholde en anti-islam demonstration. Det sker med henvisning til Rasmus Paludans sikkerhed og hensynet til den offentlige fred. Forbuddet kommer efter, at Paludans lovligt anmeldte demonstration på Nørrebro i søndags udløste voldsomme moddemonstrationer med ildspåsættelser og angreb på politiet.

Det får nu Dansk Folkeparti til at indkalde justitsminister Søren Pape Poulsen (K) i et hastesamråd.

”Jeg vil have sikkerhed for, at det ikke er voldsforbrydere, ildspåsættere og lignende, der får lov til at definere graden af ytringsfrihed,” siger Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl til Ritzau.

”Når politiet vurderer, at det er nødvendigt at aflyse en demonstration på grund af risikoen for optøjer, så er det dem, der laver optøjerne, der definerer graden af ytringsfrihed. Accepterer vi det, så går vi efter min mening ind i en blindgyde,” fortsætter han.

Rasmus Paludan demonstrerede tirsdag i Lyngby, efter at hans demonstrationer i Bagsværd og på Nørrebro var blev forbudt med henvisning til hans sikkerhed. Demonstrationen i Lyngby udløste også uro. Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Politiformand vil begrænse Paludans demonstrationsmuligheder

Rasmus Paludan demonstrerede søndag i få minutter på Nørrebro, hvorefter han måtte eskorteres væk af politiet. Derefter hærgede moddemonstranter i timevis i området, hvor der blev anstiftet 70 brande og kastet med brosten og fyrværkeri mod politiet.

Dagen efter fik Rasmus Paludan forbud mod at afholde en demonstration i Albertslund, og tirsdag nedlagde politiet forbud mod Paludan-demonstrationer på Nørrebro og i Bagsværd.

Formanden for Dansk Politiforbund, Claus Oxfeldt, sagde tirsdag, at Rasmus Paludan ”kynisk spekulerer i et storforbrug af politiets ressourcer”. Står det til ham, skal Paludans demonstrationsmuligheder begrænses.

”Det her er ikke et spørgsmål om ytringsfrihed. Alle har ytringsfrihed, men det betyder ikke, at man har pligt til at ytre sig i alle mulige sammenhænge, eller ikke kan tage hensyn,” siger Claus Oxfeldt til Politiforbundets hjemmeside.

Læs også: Martin Henriksen efter Nørrebro-uroligheder: Hele familier skal kunne udvises