DF-formand til Støjberg: Tag kampen med oprejst pande

0
4294
Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), da hun var i åbent samråd om barnebrudssagen i Folketingets Udlændinge- og Integrationsudvalg i juni 2017. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Skammeligt med kommission mod Inger Støjberg i barnebrudssagen, skriver Kristian Thulesen Dahl på Facebook

”Tag kampen med oprejst pande”.

Sådan skriver Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl i en hilsen på Facebook til Inger Støjberg, som fra i dag er på anklagebænken i den såkaldte ”instrukskommission”, der undersøger barnebrudssagen.

Instrukskommissionen er nedsat af den socialdemokratiske regeringen med støtte fra venstrefløjen. De mener, at Inger Støjberg var advaret om, at hun handlede ulovligt, da hun i 2016 gav ordre til, at ægtefæller skulle adskilles på asylcentre, hvis kvinden var under 18 år.

Kristian Thulesen Dahl mener, at sagen er skammelig. Han skriver på Facebook, at venstrefløjen med kommissionen ”forsøger at få kampen imod middelalderlige skikke, hvor unge piger giftes med ældre mænd, til at handle om retsprincipper”.

”Mit råd til dig Inger: Tag kampen med oprejst pande! Det var en værdig handling overfor unge piger at adskille dem på asylcentrene fra de ældre mænd,” skriver Kristian Thulesen Dahl.

“Det var en værdig handling overfor unge piger at adskille dem på asylcentrene fra de ældre mænd”

Kristian Thulesen Dahl, DF-formand, på Facebook
Forhenværende ministersekretær Andreas Højmark Søndergaard ankommer til Retten på Frederiksberg i forbindelse med afhøring af instrukskommissionen. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Dansk Folkeparti har bakket Inger Støjberg under hele sagen, samråd efter samråd, og det gør partiet fortsat, understreger Kristian Thulesen Dahl:

”DF har stået – og vil stå – dig bi i det spørgsmål. Uanset at regeringen og dens støtter med dette forsøger at få dig ned med nakken,” skriver han.