DF-formand kritiserer V og K: De løber fra løfte om ikke at give flere penge til arbejdsløse udlændinge

0
2474
Troels Lund Poulsen (V) og finansminister Nicolai Wammen (S) under et presse-"doorstep" i Finansministeriet natten til mandag om den økonomiske sommerpakke. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl forstår ikke, at Venstre og Konservative er gået med i en aftale, der giver 1000 kr. skattefrit til arbejdsløse udlændinge

Selvom Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen på Venstres landsmøde i november fastslog, at “Venstre kommer ikke til at stemme for højere ydelser til kontanthjælpsmodtagere og arbejdsløse udlændinge”, så har Venstre nu sagt ja til at give 1000 kr. i kontant bidrag til alle på overførselsindkomst, inklusiv arbejdsløse udlændinge. De 1000 kroner er nemlig en del af den “økonomiske sommerpakke”, som et politisk flertal, inklusive Venstre og Konservativ, blev enige med regeringen om natten til mandag.

Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Nye Borgerlige står udenfor aftalen, og Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl kritiserer i Jyllands-Posten, at Venstre nu går med til at give nytilkomne udlændinge en check på 1.000 kr.

“Vi har sammen med Venstre og De Konservative sagt klart fra over for, at de skulle have flere penge. Nu får de så 1.000 kr. oveni. Hvorfor skal de det? Hvis det i forvejen var forkert at hæve ydelserne til disse mennesker, hvorfor skal de så have 1.000 kr. skattefrit?,” siger DF-formanden.

“Hvis det i forvejen var forkert at hæve ydelserne til disse mennesker, hvorfor skal de så have 1.000 kr. skattefrit?”

kristian Thulsen Dahl, DF-formand, til Jyllands-Posten
Kristian Thulesen Dahl (DF) bliver interviewet af Ritzau, efter at Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige natten til mandag forlod forhandlingerne om en økonomisk sommerpakke. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Han henviser til, at Venstre og Konservative i efteråret var imod, at regeringen og dens støttepartier indgik en aftale om at give 700-2000 kroner mere om måneden til udlændingefamilier på integrationsydelse.

Dansk Folkeparti forlod søndagens forhandlinger kort før aftalen blev indgået. DF ville ikke være med til at ligestille udlændinge og pensionister i aftalen, men i følge Kristian Thulesen Dahl var regeringen ubøjelige, når det gjaldt DFs krav om at give mere til pensionisterne.

Thulesen Dahl: Venstre og Konservative har kun fået lidt indflydelse

Kristian Thulesen Dahl mener, at Venstre og Konservative har taget sig for billigt betalt for at gå med i aftalen. At danskerne får udbetalt tre og ikke to ugers indefrosne feriepenge er ifølge DF-formanden den eneste større ting, som de to partier har fået med i aftalen.

“Det er lidt tankevækkende, at så mange partier vælger at være med i en aftale, hvor man har haft så forholdsvis lille indflydelse,” siger Kristian Thulesen Dahl til Jyllands-Posten.

Venstres finansordfører Troels Lund Poulsen (V) siger i et skriftligt svar til Jyllands-Posten at “vi synes, at det er rimeligt, at bl. a. vores pensionister kan få et kontantbeløb, så de også kan være med til at sætte gang i det indenlandske forbrug og dansk økonomi”. Han svarer ikke på, hvorfor Venstre er gået med til, at også nytilkomne udlændinge skal have et kontantbeløb.

Læs mere i Jyllands-Posten her (Kræver abonnement)