Partier kritiserer regeringens rejsevejledninger

0
1380
Rejsende er tilbage i Københavns Lufthavn mandag den 15. juni 2020. Kirsten og Ole Brødbæk er på vej til Island sammen med Grete Christensen, hvor de skal være i 11 dage. Tyskland, Norge og Island er de eneste tre lande, som regeringen ikke fraråder danskerne at rejse til. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

DF, V og R kræver opblødning af regeringens rejsevejledninger, så man ikke længere mekanisk bliver frarådet at rejse til andre steder end Tyskland, Norge og Island

DF, Venstre og Radikale retter en hård kritik af regeringens kontrol med rejsevejledningerne. Det skriver Politiken tirsdag. Partierne mener at regeringen – ved at tage kontrol med rejsevejledningerne fra Udenrigsministeriets embedsværk – underminerer befolkningens tillid. Regeringen beder befolkningen holde sig væk fra alle andre steder i verden, selvom smittetrykket mange steder er meget lavt.

Sundhedsordfører Liselott Blixt (DF) ved i øjeblikket ikke, hvordan hun skal besvare borgerhenvendelser om smittefare i lande med lavt smittetryk. Til Politiken siger hun.

“I øjeblikket er næsten det hele farvet orange – du må ikke rejse nogen som helst steder hen. Jeg ville gerne kunne svare dem, der siger, at jeg har familie i det her land, så der vil jeg gerne rejse ned, og der er ikke nogen smitte. Der er lande, der har gjort det bedre end Danmark. Taiwan har f.eks. gjort det rigtig godt. Det gør, at man ikke har tillid til, at det gøres på den rigtige måde,” siger Liselott Blixt.