DF-formand kritiserer blå partier: ”De har kapituleret overfor det fædrelandsløse erhvervsliv”

0
1570
"Det er dybt bekymrende og skuffende, at de blå partier har kapituleret over for det fædrelandsløse erhvervsliv," siger Morten Messerschmidt til Berlingske. Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Venstre, Konservative, Nye Borgerlige og Liberal Alliance vil sænke beløbsgrænsen for udenlandsk arbejdskraft med 7000 kroner om måneden. Dybt bekymrende, siger Morten Messerschmidt til Berlingske

Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt skyder med skarpt mod de øvrige borgerlige partier i debatten om udenlandsk arbejdskraft.

“Det er dybt bekymrende og skuffende, at de blå partier har kapituleret over for det fædrelandsløse erhvervsliv, som meget gerne vil have billig arbejdskraft fra Indien og Kina,” siger DF-formanden i et interview med Berlingske.

Venstre, Konservative, Liberal Alliance og Nye Borgerlige vil have sænket grænsen for, hvor meget ikke EU-borgere skal aflønnes med for at kunne komme til Danmark og arbejde. De fire borgerlige partier vil sænke beløbsgrænsen til 30.000 kroner om måneden. Det er 7.000 kroner mindre end i dag. Ifølge de fire blå partier vil det kunne betyde, at op mod 84.000 udenlandske arbejdstagere vil kunne til Danmark i løbet af de næste syv år.

“Desværre vidner det om, at de er mere forhippede på at jagte billig arbejdskraft fra fjerne egne end i at sikre, at de, der bor og arbejder her, rent faktisk har et tilhørsforhold,” siger Morten Messerschmidt om de blå kolleger.

“De er mere forhippede på at jagte billig arbejdskraft fra fjerne egne end i at sikre, at de, der bor og arbejder her, rent faktisk har et tilhørsforhold”

Morten Messerschmidt til Berlingske

100 millioner muslimer i Indien

Det fælles udspil fra de fire borgerlige partier undtager MENAPT-landene, dvs. lande i Mellemøsten, Nordafrika, Pakistan og Tyrkiet. Det giver Morten Messerschmidt dog ikke meget for:

“Der er flere muslimer i Indien end i mange af Mellemøstens lande. Så jeg forstår slet ikke, hvor de har det fra. Det er meget underligt, at det kommer fra partier, som siger, de er bekymrede for indvandring,” siger han.

Et forslag fra de fire partier om at fjerne “bøvlede regler”, som gør at udenlandske ansatte kun må lønnes i likvide midler, “er i særklasse usympatisk”, siger Messerschmidt. Det vil nemlig åbne for, at udenlandske ansatte kan aflønnes med “naturalier og madkuponer”, mener han:

“Det gør, at ordningen også bliver attraktiv for ufaglært arbejdskraft fra Kina og Indien,« siger Morten Messerschmidt til Berlingske.

Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt kritiserer de øvrige borgerlige partier for at ville gøre meget lettere for virksomheder at hente udenlandske arbejdskraft til Danmark. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

K: Godt for fædrelandet med udenlandsk arbejdskraft

Venstre, Konservative og Nye Borgerlige afviser kritikken:

“Det er godt for fædrelandet at få mere arbejdskraft, fordi netop det er den største udfordring for dansk økonomi, og fordi et velstående fædreland er en god ting,” siger den konservative finansordfører, Rasmus Jarlov, til Berlingske.

Venstres finansordfører Troels Lund Poulsen afviser, at de fire partiers forslag handler om “naturalier og madkuponer”.

“Arbejde i Danmark skal selvfølgelig ske på dansk løn- og arbejdsvilkår,” siger han.

Berlingskes interview med Morten Messerschmidt kan læses her