DF-formand: Asylansøgere skal ud, hvis de snyder i bussen eller stjæler en cykel

0
7719
DFs formand Kristian Thulesen Dahl besøgte i sidste uge Center Hviding syd for Esbjerg, der har fungeret som asylcenter siden 2015. Der er ca. 400 asylansøgere med 50 forskellige nationaliteter på centret.

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl vil have nultolerance overfor asylansøgere: Deres sager skal sættes i stå, hvis de snyder med busbilletten eller begår butiks- og cykeltyverier

Hvis asylansøgere snyder i bus eller tog, så skal deres asylansøgning sættes i stå og de skal sendes ud af landet hurtigst muligt. Samme princip skal gælde ved cykel- og butikstyverier.

Sådan lyder et udspil fra Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl. Han vil have nultolerance overfor kriminalitet begået af asylansøgere, og uddyber sit forslag i BT:

“Udgangspunktet bør være, at hvis man begår kriminalitet som asylansøger, så stopper vi simpelthen asylansøgningen. Så kan der gå noget tid, før personen kan blive sendt tilbage til det land, vedkommende kommer fra. Men de går glip af de retsbeskyttelser, man får ved at søge asyl,« siger Kristian Thulesen Dahl.

Vil drøfte forslag med regeringen

DF-formanden vil nu drøfte sig forslag med regeringen og evt. Socialdemokratiet.

“Hvis andre partier gerne vil være med, men synes, der skal være en bagatelgrænse, så må vi se på det. Men det stærkeste signal vil være at sige, at man ikke må begå nogen form for kriminalitet, f. eks. at stjæle noget i en butik eller at tage med tog eller bus uden at betale,« siger Kristian Thulesen Dahl til BT.

Utrygge naboer

DF-formanden lancerer forslaget nu, fordi han i sidste uge var besøg på et asylcenter i Hviding syd for Esbjerg. Her talte DF-formanden med naboer, som klagede over, at centret skaber uro og utryghed i lokalområdet. Naboerne har desuden mistanke om, at nogle af de ca. 400 asylansøgere med 50 forskellige nationaliteter, der bor på centret, står bag cykeltyverier og indbrud i området. Det er dog ikke bevist.

Asylcenter Hviding huser ca. 400 asylansøgere.

Kristian Thulesen Dahl siger til BT, at det er en belastning for et lokalområde, når så mange asylansøgere er samlet et sted. Han fastslår, at sagsbehandlingstiden af asylsager skal markant ned:

“Man kan sidde i årevis i asylsystemet, hvor man først klager på vegne af det ene så det andet familiemedlem. Der er masser af advokater, der gerne vil hjælpe dem med at anke, og det er ikke godt for dem at sidde i otte år her, før man vender hjem. Så er det bedre at få det afgjort og komme ud af landet. Sagsbehandlingstiden skal markant ned. Hvis man begår kriminalitet som gæst i vores land, samtidig med at myndighederne overvejer, om man skal have lov at være her i fremtiden, så kan vi godt forlange af folk, at de ikke begår kriminalitet,« siger DF-formanden.

Venstre udlændingeordfører Mads Fuglede siger til BT, at “vi må se nærmere på hvad DF forestiller sig, og så må vi forhandle om det, som vi plejer”.