DF forlader forhandlinger om hjælpepakke: “Nogen må sige fra overfor den enevældige regering”

0
1739
Morten Messerschmidt fortæller på Facebook om DFs beslutning om at forlade forhandlingerne om kompensation til erhvervslivet.

Dansk Folkeparti og Liberal Alliance forlod mandag aften forhandlingerne om en ny hjælpepakke til erhvervslivet. Regeringen optrådte arrogant og ville ikke lytte til andre ønsker end sine egne, siger DFs forhandlere

“Solkonge”, “Enevældig og “Estrup”. Dansk Folkepartis næstformand Morten Messerschmidt skyder med skarpt mod regeringen, efter at Dansk Folkeparti mandag aften forlod forhandlingerne om en ny hjælpepakke til erhvervslivet.

I følge DFs to forhandlere, Morten Messerschmidt og erhvervsordfører Hans Kristian Skibby, optræder regeringen arrogant ved forhandlingsbordet. DF havde således tre krav med, som blev hældt ned at brættet af regeringens forhandlere, som i følge DFs repræsentanter afviste at forhandle om alle andre forslag end regeringens egne:

“Regering er totalt afvisende overfor vores 3 krav:
1) Alle feriepenge ud og arbejde.
2) Folketinget langt mere inddrages fremover.
3) Restauranter skal kunne holde åbent efter 22.00. Grotesk at blive afvist på den måde!,” skriver Morten Messerschmidt på Twitter.

Morten Messerschmidt på Twitter.

Han har lagt en video op på sin facebookside. Her siger han, at det er på tide, at nogen siger fra overfor regeringens enevældig attitude:

“Vi har ikke regeringsstyre i det her land. Vi har folkestyre. Folketinget skal ikke bare orienteres på bagkant, når der kommer nye restriktioner. Vi mener, at mindst 24 timer før der meldes nye restriktioner ud, så bør alle Folketingets partier blive indkaldt til forhandlinger,” siger Morten Messerschmidt.

Se Morten Messerschmidts videoopslag her

Skrevet helt ud af forhandlingerne

Hans Kristian Skibby siger til TV2, at det især den såkaldte 22-regel for restaurationer og de indefrosne feriepenge, som har været kernepunkter for DF.

“To af de hovedpunkter, vi gik til forhandlinger med, var helt skrevet ud af aftalepapirerne. Det handler for os om 22-reglen, som lige nu gør, at danskerne ikke kan nå at spise færdig, men skal forlade restauranten med desserten under armen og så de to ugers indefrosne feriepenge, som vi også gerne så frigivet,” siger Skibby.

LA gik også

En halv time efter, at Dansk Folkeparti havde forladt forhandlingerne, sagde Liberal ALliance også farvel og tak.

“Vi ønsker at give dansk erhvervsliv mulighed for at tjene flere penge og ikke bare kunne søge om flere hjælpepakker. Desværre har regeringen nul initiativer, der sætter gang i forbrug og vækst,” siger Liberal Alliances politiske leder Alex Vanopslagh til TV 2.

Læs også:

DF-formand træt af regeringens soloridt: “Vi skal have demokratiet genindført”