DF: Der skal mere end et opholdsforbud til at stoppe ballademagerne

0
1885
Odense-bydelen Vollsmose er et af de områder, hvor indvandrerbander skaber ytryghed. Forleden besøgte Peter Skaarup, Kristian Thulesen Dahl og Morten Messerschmidt den uroplagede bydel. Foto: Michael Drost-Hansen/Ritzau Scanpix

Statsminister Mette Frederiksen (S) bebuder en hårdere kurs mod unge, der skaber utryghed. DFs formand Kristian Thulesen Dahl mener, at der skal mere til end opholdsforbud og større bøder

Politiet skal kunne indføre en opholdsforbud for en hel gruppe personer, der skaber utryghed på f.eks. en s-togsstation eller en parkeringsplads. Det er et af de tiltag, som regeringen vil bruge i kampen mod unge indvandrere, der laver ballade i f.eks. s-toge og udsatte boligområder.

Det varslede statsminister Mette Frederiksen (S), da hun tirsdag talte ved Folketingets åbning.

“Ingen skal være bange for at gå på gaden i Danmark – I får ikke lov at tage vores frihed. Hvis opholdsforbuddet ikke overholdes, skal straffen være tydelig, konsekvent og mærkbar,” sagde statsministeren.

Hun varslede store bøder til dem, der overtræder opholdsforbuddet:

“Første gang en bøde på 10.000 kroner. Og har man gæld til det offentlige – det kan være ubetalte regninger for tidligere kriminalitet – bliver der kontant afregning. Så skal politiet kunne tage dyre jakker, ure, mobiltelefoner med det samme. Anden gang taler vi 30 dages fængsel. Vi giver politiet flere muskler. Samtidig sender vi uromagerne og deres forældre en besked, som ikke kan misforstås,” sagde Mette Frederiksen.

åbning. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

DF: Udvisninger er nødvendige

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl tvivler på, at regeringens tiltag vil gøre den store forskel:

“Vil det gøre en forskel, at de her utilpassede unge, der laver ballade, bliver flyttet et andet sted hen? Flytter man så ikke bare problemet? Og er der overhovedet politifolk nok til at gøre arbejdet med at opspore og håndhæve dette forbud,” siger Kristian Thulesen Dahl til TV2.

DF mener, at der skal langt skrappere midler i brug. Udvisning af kriminelle unge, der ikke er danske statsborgere, bør indgå:

“Vi bliver helt grundlæggende nødt til at tale om, at nogle af de her folk slet ikke skal være i Danmark. Vi kan starte med bandemedlemmer, der er udenlandske statsborgere, og vi bør også kigge på dem, der har permanent opholdstilladelse, men ikke er danske statsborgere. Hvis man er kriminel og skaber utryghed, så kan man ikke forlange den beskyttelse af det danske samfund, der ligger i, at man ikke vil kunne blive sendt tilbage til sit oprindelige hjemland,” siger Kristian Thulesen Dahl.

Kristian Thulesen Dahl (DF) under Folketingets åbning. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Han mener, at man også bør kigge på kriminelle, der har fået bevilget statsborgerskab:

“Hvis man viser, at man ikke vil det danske samfund og gentagne gange begår kriminalitet, kan man komme derud, hvor man ikke nyder den beskyttelse, som det danske samfund giver danske statsborgere,” siger DF-formanden.

Læs også:

Vollsmose plages af bander og imamer: Sådan vil DF stoppe dem