DF blæser til kamp mod islamisering: Kun statsborgerskab til udlændinge, der er gift med danskere

0
5577
Kristian Thulesen Dahl, formand for Dansk Folkeparti. Foto: Carsten Lundager

Dansk Folkeparti lancerer stort udspil, der skal styrke kristendommen og svække islam i Danmark. ”Vi bliver nødt til at stramme skruen for at holde fast i det Danmark, vi kender,” siger DFs formand Kristian Thulesen Dahl til Berlingske

Man skal være dansk gift for at kunne blive naturaliseret som dansk statsborger. Det islamiske tørklæde skal forbydes i offentlige institutioner. Kristendomsundervisning i folkeskolen og på ungdomsuddannelser skal styrkes. Kristendom og religion skal være obligatoriske eksamensfag.

Sådan lyder en håndfuld af punkterne i et nyt, markant udspil fra Dansk Folkeparti, som vil tage kampen mod islamiseringen af Danmark til et nyt niveau. ”Danmark skal være dansk – også om 100 år” hedder udspillet, som består af 14 konkrete punkter, der skal styrke kristendommen og svække islams indflydelse i Danmark.

”Det, vi nu tager op, er den aktive kulturkamp. Det er ikke nok at have en stram udlændingepolitik, ikke nok at have hjemsendelser. Vi skal være tydeligere omkring, hvilken kultur vi har, og sørge for, at dem, vi ikke kan komme af med, forstår og bliver inddraget i vores værdisæt. Vi bliver nødt til at stramme skruen for at holde fast i det Danmark, vi kender og holder af,” siger Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl til Berlingske.

“Det, vi nu tager op, er den aktive kulturkamp. Det er ikke nok at have en stram udlændingepolitik, ikke nok at have hjemsendelser”

Kristian Thulesen Dahl, DF-formand, til Berlingske

Dansk gift i mindst tre år

Et af de markante forslag i udspillet er et krav om, at man skal være dansk gift for at kunne få dansk statsborgerskab. Dansk Folkeparti har tidligere foreslået, at der maksimalt skal gives 1000 statsborgerskaber til udlændinge om året, hvilket er cirka en femtedel af de knap 5000, der i år har fået tildelt dansk statsborgerskab. Men ud over et max-antal vil DF nu også stille krav om, at ansøgeren er gift med en dansker.

Helt konkret lyder forslaget at:

”… ansøgeren skal være gift med en i Danmark boende dansk statsborger, at ægteskabet er retsgyldigt efter dansk lov og har bestået i mindst 3 år forud for indgivelse af ansøgning om indfødsret, at ægtefællerne i hele perioden har boet sammen, og at ægteskabet helt frem til lovforslaget om indfødsrets vedtagelse stadig har virkning”.

Marie Krarup er bl.a. indfødsrets- integrationsordfører samt undervisnings- og kirkeordfører. Foto: Carsten Lundager

DF indfødsretsordfører Marie Krarup siger til Berlingske, at forslaget er markant, ”men vi ønsker også et markant brud med den nuværende situation”:

”Selv om vi holder antallet på et lavt niveau, vil andelen af folk med muslimsk baggrund i Danmark ifølge fremskrivninger stige. Den anden ting er, at vi har en masse at gøre med dem, der allerede er her i dag. Der er for mange, der ikke fungerer i dag. Vi kan gå uden for parallelsamfundene og se, at tingene skrider hele tiden,” siger DF-ordføreren.

Både Venstre, Konservative Folkeparti og Liberal Alliance afviser DF-forslaget. Henrik Dahl fra LA siger dog til Berlingske, at de seneste terrorsager fra Frankrig og presset på ytringsfriheden gør, at “kampen for at beskytte det politisk liberale demokrati må ind i en ny fase”.

Læs også: DF stemmer imod: 2944 udlændinge får tildelt dansk statsborgerskab

FAKTA: ANTI-ISLAMISERINGSUDSPIL FRA DF

Udspillet “Danmark skal være dansk – også om 100 år. Stram udlændingepolitik og aktiv kulturkamp” indeholder disse 14 konkrete punkter:

1) Forslag om forbud imod at bære islamisk tørklæde i danske offentlige institutioner

2) Forslag om at afskære statsstøtte til visse friskoler, hvor over halvdelen af eleverne har udenlandsk baggrund

3) Ikke flere stormoskeer i Danmark

4) Forbud mod højtalerforstærkede religiøse ytringer i det offentlige rum

5) Krav om mærkning af kød efter slagtemetode

6) Forespørgsel om islamisering og sharia i Danmark.

7) Ophæve inkorporeringsloven til den europæiske menneskerettighedskonvention

8) Man skal være dansk gift for at kunne blive naturaliseret som dansk statsborger

9) Ophæve muligheden for at fritage et barn for undervisning i kristendomskundskab

10) Kortlægning af det kristne missionsarbejde i Danmark. Fokus på kristne organisationer, som udfører missionsarbejde blandt flygtninge og indvandrere,

11) Støtte til forskning som arbejder med modeller for mission blandt muslimer

12) Støtte til foreninger som hjælper eks-muslimer

13) Kristendomsundervisningen i folkeskolen og på ungdomsudd. skal styrkes

14) Kristendom og religion skal være obligatoriske eksamensfag i folkeskolen og på ungdomsuddannelserne.