DF-beslutning om omskæring får Marie Krarup til at forlade politik

0
5724
Marie Krarup er bl.a. indfødsrets- og gymnasieordfører for Dansk Folkeparti. Foto: Carsten Lundager

Folketingsmedlem Marie Krarup er så utilfreds med DFs beslutning om at støtte et forbud mod religiøs omskæring af drenge, at hun har meddelt, at hun ikke genopstiller

Den følelsesladede debat om religiøs omskæring af drenge har fået Dansk Folkepartis undervisnings- og kirkeordfører Marie Krarup til at meddele, at hun stopper i politik ved næste valg. Marie Krarup er utilfreds med sidste uges beslutning i DFs folketingsgruppe, hvor et flertal besluttede at støtte et forbud mod omskæring af drenge under 18 år.

Marie Krarup var en af tre folketingsmedlemmer, som var uenige i beslutningen og som derfor har fået lov at stemme, hvad de vil i spørgsmålet. Men nu har Marie Krarup meddelt bestyrelsen for DFs lokalforening i Varde, hvor hun er opstillet, at hun ikke genopstiller.

”Jeg er dybt skuffet over, at Dansk Folkeparti trods mine protester har besluttet sig for at støtte et forbud imod rituel omskæring. Det er ikke nationalkonservativt. Det er et svigt. Et svigt overfor de danske jøder og overfor familiens frihed til at opdrage sine børn. Men eet svigt medfører ikke nødvendigvis et svigt mere! Jeg håber, dette bliver det eneste svigt i den nationalkonservative dagsorden, som netop nu bliver italesat af partiets ledelse,” skriver Marie Krarup på Facebook.

Den 54-årige DF-politiker, der har siddet i Folketinget siden 2011, vil nu tilbage til sit tidligere arbejde som gymnasielærer. Hun fortsætter dog i Folketinget frem til valget og vil fortsat kæmpe den nationalkonservative sag, skriver hun:

“Jeg vil naturligvis stadig arbejde for en nationalkonservativ dagsorden i folketinget og i Dansk Folkeparti”.

“Jeg vil naturligvis stadig arbejde for en nationalkonservativ dagsorden i folketinget og i Dansk Folkeparti”

Marie Krarup på Facebook

Skaarup: Ikke den store dramatik

DFs gruppeformand Peter Skaarup siger i en kommentar til Ritzau, at Marie Krarups kritik af partiets beslutning ikke får konsekvenser for hende:

“Der er ikke med det her nogen som helst konsekvenser for Marie Krarup, andet end at hun stadig er medlem af folketingsgruppen, og at hun har truffet den beslutning, at hun ikke vil stille op til næste valg. Der er ikke så stor dramatik i det, ud over at det er en følelsesladet diskussion,” siger han.

Thulesen Dahl: Marie er en vigtig del af DF

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl skriver på Twitter, at han er ked af Marie Krarups beslutning:

“Marie er en vigtig del af DF og derfor skal hun vide, at døren står åben, såfremt hun på et tidspunkt måtte få lyst til at kaste sig ind i kampen igen. Men glad for Marie fortsætter frem til næste valg!,” skriver DF-formanden.

“Marie er en vigtig del af DF og derfor skal hun vide, at døren står åben”

Kristian Thulesen Dahl, DF-formand, på Twitter

Kritik fra Søren Espersen

Ud over Marie Krarup er Morten Messerschmidt og Søren Espersen uenige i beslutningen om rituel omskæring. Sidstnævnte kritiserer Marie Krarups beslutning. Han mener, at der netop er blevet taget hensyn til synspunkter som Krarups:

“Det er netop i respekt for, at Marie Krarup og andre har en særlig indgang til det her. Og så alligevel bliver det belønnet med, at hun ikke genopstiller. Det har jeg ingen særlig respekt for,” siger Søren Espersen til Ritzau.

Læs også:

DF vil nu forbyde omskæring af drenge under 18 år