DF vil nu forbyde omskæring af drenge under 18 år

0
2436
Liselott Blixt, sundhedsordfører for DF. Foto: Steen Brogaard

Folketingsgruppen har besluttet, at DF nu støtter et forbud mod drengeomskæring. Tre MFere går imod beslutningen

Dansk Folkeparti støtter nu et forbud mod omskæring af drenge under 18 år. Det har folketingsgruppen besluttet efter en debat på et gruppemøde torsdag. Tre medlemmer – næstformand Morten Messerschmidt, tidligere næstformand Søren Espersen og Marie Krarup – er uenige i beslutningen og har fået lov at stemme, hvad de vil.

“Det har presset sig så meget på, at vi har taget mødet i dag. Og det har gjort, at vi nu melder ud, at Dansk Folkeparti går ind for en mindstealder på 18 år ved drengeomskæring,” siger DFs sundhedsordfører Liselott Blixt til Ritzau.

SF, Enhedslisten, Nye Borgerlige, Alternativet og Liberal Alliance går også ind for et forbud, mens Venstre og Socialdemokratiet ikke har taget stilling.

“Jeg ser det som sundhedsordfører som forkert at skære i raske børn, mens andre ser det som en sag for familien, hvor de har en anden tilgang,” siger Liselott Blixt.

Morten Messerschmidt siger til Kristeligt Dagblad, at han ønsker at forsvare jødernes ret til at fastholde en gammel tradition.

“Jeg kan forstå argumenterne på begge sider, men jeg mener nok, at det her mere er et familiepolitisk anliggende end et sundhedspolitisk. Derfor er jeg bekymret for det overgreb mod familien, som det jo vil være, især i forhold til jøderne, hvis man siger, at denne tradition, som går mange tusinde år tilbage, ikke længere kan praktiseres,” siger Morten Messerschmidt.