DF-aftryk i fængselsaftale: Danmark lejer fængselspladser i Kosovo

0
1667
Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

DF med i flerårig aftale om kriminalforsorgen, der indeholder flere markante DF-atryk. Som en del af aftalen lejer Danmark 300 fængselspladser i Kosovo

Dansk Folkeparti er godt tilfredse med en ny flerårig aftale for kriminalforsorgen, som onsdag blev indgået mellem regeringen, Socialistisk Folkeparti, Dansk folkeparti og Det Konservative Folkeparti.

Aftalen er et historisk løft af den hårdt pressede kriminalforsorg, og DF glæder sig bl.a. over, at der er enighed om at leje 300 fængselspladser i Kosovo samt at udvide fængselskapaciteten i Danmark med flere hundrede pladser.

“Det er en aftale med markante DF-aftryk i form bl.a. af leje af fængselspladser i Kosovo til kriminelle udlændinge og et nyt, særligt bandefængsel med et skærpet regime for de hårdeste kriminelle. Aftalen har til formål at løse kriminalforsorgens problemer ved bl.a. at ansætte flere fængselsbetjente og tilbyde bedre løn- og arbejdsvilkår,” siger Peter Skaarup og Karina Adsbøl fra DF i en fælles udtalelse.

Minister: Historisk bevillingsløft

Aftalen indebærer også, at forholdene for fængselsbetjentene skal forbedres, så det i højere grad bliver muligt at tiltrække og fastholde fængselsbetjente. Samtidig skal de indsatte fremover “mødes med en tilgang om ret og pligt”. Det skal oversættes til, at dem, der ønsker et liv uden kriminalitet, får en hjælpende hånd, mens dem, der modarbejder systemet, skal mødes med konsekvens.

“Aftalen indebærer et historisk bevillingsløft, men vil ikke løse alle problemerne for kriminalforsorgen her og nu. Men med denne aftale har vi skabt forudsætninger for, at vi med et langt sejt træk kan forbedre forholdene og bringe kriminalforsorgen tilbage i balance,” siger justitsminister Nick Hækkerup i en udtalelse.

Forventer udenlandske kriminelle vil lægge sag an

Aftalen om fængselspladser i udlandet kan komme i konflikt med internationale konventioner. Det siger professor i kriminologi ved SDU, Linda Kjær Minke, til Ritzau. Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup regner da også med, at aftalen vil føre til at udenlandske kriminelle vil udfordre Danmark ved menneskerettighedsdomstolen.

“Jeg er sikker på, at nogle af de udenlandske kriminelle får så meget medlidenhed med sig selv og får nogle emsige advokater til at rejse sager. Men jeg mener, at de godt kan pakke sammen,” siger Skaarup til Ritzau.