Europa lukker ned

0
1303
En alvorligt syg covid-patient behandles på en intensivafdeling på et hospital i Darmstadt i Tyskland. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach TPX IMAGES OF THE DAY

Mens nogle lande begynder at lukke grænserne for nogle rejsende for at bremse den seneste bølge af Covid-19, er Tyskland begyndt at begrænse rejser indenfor dets egne grænser.

Foreløbig er to ud af seksten delstater begyndt at lukke helt ned for turister fra deres eget land. De to store, sydlige delstater Bayern og Sachsen tvinger hoteller til at afvise gæster, der ikke har en særlig god grund til at være der. Det gælder for hele Sachsen og store dele af Bayern, hvor man kun kan tjekke ind på sit hotel, hvis man kommer for at arbejde eller hvis man for eksempel skal til en begravelse.

I Bayern er reglen, at hvis den lokale kommune har en såkaldt incidens på 1000 smittede per 100.000 indbyggere, så bliver der lukket ned. Landkommunerne og de mindre byer slipper foreløbig fri, mens større byer som München bliver ramt.

Kaos for rejsende

I næsten hele Tyskland gælder de såkaldte 2G-regler. 2G henviser ikke til landets ringe mobilnetværk, men til et krav om, at man skal have to ud af 3 ord, der begynder med G: Getestet, Gesund, Genesen. Oversat betyder det at man skal være både testet for nylig og enten vaccineret eller have overstået en runde med Covid-19.

Som dansk rejsende i Tyskland vil man ofte opleve, at et grønt dansk coronapas slår til. Men det er mere, fordi de titusinder af nye kontrollanter over hele Tyskland sjældent ved noget videre om udenlandske forhold. Andre steder møder man uforklarlige lokale regler som at man ikke må drikke sin kaffe udendørs eller gå ind i helt almindelige butikker.

I det hele taget betyder de mange forskellige regler et stort kaos for både lokale og de efterhånden få udenlandske rejsende. Enkelte delstater har sågar strengere regler for folk, der rejser for arbejdet, end for turister. For de af vores læsere, der kan tysk, er her en oversigt over alle reglerne – sådan som de gælder i dag:

Bild: Diese Reise-Regeln gelten jetzt in Deutschland

Kilder: ARD, Bild, Spiegel