Peter Skaarup: Pebersprayen giver tryghed

0
1614
Peberspray blev lovligt i Danmark fra 1. januar 2019. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Først var den ulovlig. Så blev den lovlig. Blandt andet takket være Dansk Folkeparti. Nu vil den socialdemokratiske regering gøre pebersprayen ulovlig igen

Fra januar 2019 blev det lovligt for personer over 18 år at have en peberspray i sit eget hjem. Det gjorde det blandt andet takket være Dansk Folkeparti. Men nu lægger den socialdemokratiske regering op til at tilbagerulle loven, så det at have en peberspray atter bliver forbudt. Den idé falder bestemt ikke i god jord hos Dansk Folkeparti.

”Pebersprayen giver tryghed i forhold til for eksempel et ældre par, der kan blive udsat for hjemmerøveri. De har mulighed for at tage et relativt ufarligt redskab i brug i stedet for at have for eksempel en kølle liggende,” siger Peter Skaarup til TV2 Bornholm.

Han slår fast, at DF tager afstand fra regeringens ønske om at forbyde pebersprayen:

”Da vi indførte det her, gjorde vi det ikke nødvendigvis for, at der skulle bruges mere peberspray. Det var først og fremmeste for at give særligt de ældre tryghed derhjemme,” siger Peter Skaarup.

Minister: Grundlæggende ikke godt hvis borgerne bevæbner sig

Han tilføjer, at han ønsker svar fra regeringen om, hvordan de borgere, der føler sig trygge, fordi de har en peberspray, i fremtiden skal føle den samme tryghed.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) siger til DR, at “det grundlæggende ikke er så godt for samfundet, hvis borgerne kan bevæbne sig”:

“Jo nemmere det er for folk at få fat i peberspray, jo lettere er det også for lyssky personer at misbruge dem til kriminalitet,” siger han.