DF advarer Jakob Ellemann-Jensen mod flirt med Radikale

0
3505
Facebookversionen af DFs annoncer, hvor Venstre advares mod at rykke for tæt på dDe Radikale.

Dansk Folkeparti indrykker annonce i BT, hvor Kristian Thulesen Dahl i åbent brev advarer Venstres nye formand Jakob Ellemann-Jensen mod at fortsætte sine tilnærmelser til Det Radikale Venstre. DF er bekymret for Venstres kurs i udlændingepolitikken

“Kære Jakob Ellemann-Jensen. Jeg er bekymret. Kan man regne med dig og Venstre, når det kommer til den stramme udlændingepolitik?”.

Sådan indleder Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl et åbent brev til Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen, som bringes i en annonce i BT i dag.

“Skrider det for Venstre?” lyder overskriften, som står ovenpå et billede, hvor Jakob Ellemann-Jensen og den radikale leder Morten Østergaard tydeligvis hygger sig sammen. Budskabet er ikke til at tage fejl af: Dansk Folkeparti er bekymret for de tilnærmelser, som Venstre har gjort til Det Radikale Venstre, siden Ellemann-Jensen blev formand.

“På det seneste har du og Morten Østergaard vist sig som det nye makkerpar i dansk politik. Det kursskifte, Venstre har taget over mod De Radikale, vil jeg gerne advare dig kraftigt imod. Vi så det for nyligt, da Venstre i Holbæk stemte ja til en stormoské sammen med De Radikale. Danmark har brug for det modsatte, Jakob,” skriver Kristian Thulesen Dahl i annoncen.

Han slutter med denne appel:

“Pas nu på, Jakob! Lad os sammen stå vagt om en fast udlændingepolitik. Lige nu skrider det for dig og Venstre”.

Annoncen i dagens udgave af BT.

“Vækker bekymring”

Til Berlingske siger Kristian Thulesen Dahl om annoncen, der kommer i ugen, hvor Venstre fejrer sit 150 års jubilæum:

“Vi indrykker annoncerne som et forsøg på at få Venstre til at tænke sig rigtigt godt om i forhold til, hvor de positionerer sig. Når en ny formand kommer til, sætter han sin kurs, og det, som vi synes, har stået klart i noget tid nu, er, at Jakob Ellemann-Jensen sætter den kurs efter de Radikale. Det er klart, at det vækker bekymringer hos os. På en række felter bliver det svært for os at finde sammen med Venstre,« siger han.

“På en række felter bliver det svært for os at finde sammen med Venstre”

Kristian Thulesen Dahl til Berlingske

Tidligere på ugen kritiserede Morten Messerschmidt i radioprogrammet P1 Debat Jakob Ellemann-Jensen for at flirte med Det Radikale Venstre. Han fastslog, at værdifællesskabet mellem Venstre og Dansk Folkeparti er væk på grund af Ellemann-Jensens kurs i EU- og udlændingepolitikken. I følge Messerschmidt er det i dag næsten umuligt at kende forskel på Venstre og De Radikales EU-politik.

“Du kan ikke både omfavne Dansk Folkeparti og Radikale Venstre. Det er som vand og olie. Det hænger ikke sammen,” sagde Morten Messerschmidt, der ikke er overrasket over, at Jakob Ellemann-Jensen har trukket Venstre væk fra DF:

“Han meldte sig ud af Venstre og ind i Ny Alliance på grund af samarbejdet med Dansk Folkeparti. Det har han jo fortalt åbent. Derfor må man bare sige, at når han fortsætter den linje, han gør – også på områder som er hjerteblod for DF, dvs. EU og udlændingepolitikken – så har det en konsekvens. Så er der simpelthen for langt mellem de to broer, han prøver at skræve over,” sagde Messerschmidt i P1 Debat.

Kristian Thulesen Dahl og Jakob Ellemann-Jensen (V) under afslutningsdebatten i Folketinget. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Sophie Løhde: DF er desperate

Dansk Folkepartis annonce er mildest talt ikke blevet positivt modtaget af Venstre. Politisk ordfører Sophie Løhde afviser overfor Berlingske, at Venstre har skiftet kurs i udlændingepolitikken. Hun skriver sådan her i en sms til avisen:

“Venstre og Dansk Folkeparti har i 20 år sammen sørget for en stram udlændingepolitik i Danmark. Det kæmper vi fortsat for. Intet – som i intet – har ændret sig for os i Venstre. Og vi har netop lige stemt ja til forslag om forbud mod larmende bønnekald sammen med de blå partier, mens Socialdemokratiet sagde nej. Så det er godt nok desperat at se Dansk Folkeparti bruge deres kræfter på at angribe Venstre frem for den socialdemokratiske regering”.

“det er godt nok desperat at se Dansk Folkeparti bruge deres kræfter på at angribe Venstre frem for den socialdemokratiske regering”

Sophie Løhde, politisk ordfører (V), til Berlingske

Læs også: Messerschmidt: Venstre er rykket alt for tæt på de radikale