Det er nu kirken har en enestående chance

0
1520
Kim Malmberg Hansen er formand for DF Holbæk.

Af Kim Malmberg Hansen, formand for Dansk Folkeparti i Holbæk

I disse tider hvor vi alle er isoleret og folk er nervøse, har kirken en helt enestående chance for i langt højere grad, at spille en vigtig rolle i vores samfund. Folk er i en afmagtssituation lige nu, hvor kirken er særlig vigtig. Vi står jo i en situation, som vi ikke har kontrol over, og så kan det hjælpe folk, at tale om den i det kirkelig rum. Troen hjælper mange til at kunne håndtere situationen.

Jeg var den anden dag vidne til en online andagt, og selv om det var på Facebook, så virkede det rigtigt godt og med intimitet, da jeg følte der blev talt direkte til mig. Skeldgårdskirken på Vestamager holdt online gudstjeneste. Normalt er der til gudstjenester 50-70 tilhørere på kirkebænkene i Skelgårdskirken på Vestamager, men gudstjenesten på Facebook er blevet set over 4600 gange på Facebook.

Hvem er det godt for? Ja, jeg mener det er godt for alle i det danske samfund. Det danske samfund hviler på kristne værdier. Desværre har vi set at kirken i mange år har levet en hensunket tilværelse. Man læser og hører i mange medier, at der bliver færre kristne, hvor den muslimske tro får mere og mere fat i vores samfund. Mens det meste af venstrefløjen vil ændre kristendomsfagets navn til “religion”, vil de fleste borgerlige partier holde fast og vægte kristendom i undervisningen.

Jeg syntes det siger meget om, hvor vores samfund er på vej hen, og det skal vi ændre. Måden kan være gudstjeneste for børn, for teenagere, for hele familien, koncerter af forskellige art – klassisk og rock, stand up med et kristent budskab. Gudstjenester med et mere nutidige islæt, med hovedvægt af den tradtionelle gudstjeneste. Ja, der er mange muligheder. Langt flere kirker skulle hver søndag holde andagter online. Kirken skal naturligvis have det korrekte tekniske udstyr til at udføre det online. Det vil være en fantastisk hjælp her under krisen, hvor folk har brug for lindring, og efter krisen vil det være langt lettere at fastholde folk.

Jeg er helt enig med Marie Krarup i, at når flygtninge kommer til Danmark, er det første de skal møde er et samfund, hvor den kristne tro er stærk, og langt mere fremherskende. Dels på skoleskemaet, og dels online i form af gudstjenester. Det er i høj grad kristendommen, der er årsag til, at landet ser ud, som det gør. Både Naser Khader og Marie Krarup mener at kristendommen bør fylde mere i det danske samfund. Jeg er helt på linje med dem begge, og jeg mener, at det er nu, kirken har en enestående chance til at promovere sig.

I Jyllandsposten læste jeg den anden dage et debat oplæg af en Chad Hussein. Hans påstand er: “Islam får lov til at blive udbredt i Danmark, fordi den ikke møder konkurrence. Kristendommen er svækket, og er på tilbagetog i EU, hvorimod islam nu stormer frem, fordi deres fællesskab er stærkere”.

Jeg er derfor enig med skribenten i, at vi må og skal gå langt mere i kirke, enten er fysisk eller online. Derved bliver den kristne trosretning igen et langt bedre og mere solidt fundament i det danske samfund.