Dansk Folkeparti vil have totalt asylstop i Danmark

0
3250
Morten Messerschmidt, folketingsmedlem, Dansk Folkeparti.

Morten Messerschmidt kalder fuldstændig asylstop i Danmark for den ”helt store” opgave i den kommende valgperiode. DF-formand Kristian Thulesen Dahl bakker op

Et totalt stop for at kunne søge asyl i Danmark. Det bliver ifølge Morten Messerschmidt, folketingskandidat og nuværende europaparlamentariker, det vigtigste udlændingepolitiske mål for Dansk Folkeparti i det nye folketing. Messerschmidt lancerer kravet i et stort interview i Jyllands-Posten, og Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl bakker op:

”Vores holdning er, at vi skal hjælpe i folk i nærområderne og ikke ved at give asyl i Danmark. Vi gør os tanker om, hvordan man kan gøre det i praksis,” siger Kristian Thulesen Dahl til Jyllands-Posten.

Morten Messerschmidt giver i Jyllands-Posten sit bud på, hvordan et fuldstændig asylstop skal forstås:

”Det skal betyde, at man ikke kan søge spontant asyl i Danmark. Dem vi hjælper, dem hjælper vi i nærområderne”.

Jyllands-Posten: Så hvis der kommer en flygtning til den danske grænse…?

”Så vil vedkommende blive afvist. Simpelthen fordi vi skal hjælpe dem, der har det største behov, og fordi vi ikke kan rumme flere. Problemerne er så voldsomme nu – økonomisk, kriminalitetsmæssigt, folk der vender demokratiet ryggen og alle de her ting. Derfor er det fornuftigt ud fra vores eget behov, men også ud fra de folk, der har behov for vores hjælp. Hjælpen må ske i nærområderne”.

”Det skal betyde, at man ikke kan søge spontant asyl i Danmark. Dem vi hjælper, dem hjælper vi i nærområderne”

Morten Messerschmidt til Jyllands-Posten

“Så må vi se bort fra konventioner”

Morten Messerschmidt siger, at det ikke er væsentligt for ham, om det er muligt indenfor Danmarks internationale forpligtelser. Hvis det er nødvendigt, så må Danmark suspendere konventionerne et år eller to, mener han.

”Hvis hensynet til Danmark og til de fleste flygtninge kræver det, må man se bort fra en konvention. Der er masser af konventioner her i verden, som Danmark ikke har tiltrådt,” siger Morten Messerschmidt.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) afviser overfor Jyllands-Posten ideen om et ensidigt dansk asylstop. Det samme gør Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen, som er tilbage efter sygdom og som til Ritzau siger:

“Et fuldstændig asylstop her og nu vil betyde, at Danmark skal træde ud af internationale konventioner. Det kan jeg selvfølgelig ikke anbefale”.

Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen starter her sin valgkamp ved et møde med eleverne på Aalborg Katedralskole. Efter mødet afviste hun overfor pressen, at Socialdemokratiet kan støtte et totalt asylstop. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix