Danmarksdemokraterne og Nye Borgerlige vil hente mere udenlandsk arbejdskraft til Danmark

0
3627
Danmarksdemokraternes ordfører Charlotte Munch sagde under 1. behandlingen, at det er ligegyldigt for hende, hvor i verden arbejdskraften kommer fra. Foto: Fra Folketings-tv

Dansk Folkeparti er som det eneste borgerlige parti modstander af at sænke beløbsgrænsen for, hvor meget udlændinge skal tjene for at arbejde i Danmark. Skuffende at både Nye Borgerlige og Danmarksdemokraterne vil hente flere muslimer til Danmark, mener DF

”For mig er det sådan set ligegyldigt hvor arbejdskraften kommer fra, så længe den bidrager til virksomheder i Danmark”.

Sådan sagde Danmarksdemokraternes ordfører Charlotte Munch, da Folketinget tirsdag 1. behandlede regeringens lovforslag om styrket international rekruttering.

I forvejen støtter Nye Borgerlige lovforslaget. Det betyder, at grænsen for, hvor meget udlændinge fra ikke-EU lande skal tjene for at arbejde i Danmark, bliver sænket fra 465.000 til 375.000 kroner om året.

Dermed er Dansk Folkeparti det eneste borgerlige parti, der er modstander af at gøre det nemmere at hente udlændinge til Danmark. DF frygter, ligesom mange i fagbevægelsen, at det vil føre til løndumpning, og at der vil komme endnu flere muslimer til Danmark.

At både Danmarksdemokraterne og Nye Borgerlige bakker forslaget op, skuffer DFs udlændinge- og integrationsordfører Pia Kjærsgaard.

“Jeg er virkelig ærgerlig over, at vi ikke har nogen forbundsfæller herinde. Og det er endda et parti (Danmarksdemokraterne, red.), hvor der sidder en lang række medlemmer, som har haft en anden opfattelse. Jeg må bare sige, at Dansk Folkeparti langtfra er enig i, at det er lige meget, hvor man kommer fra. Vi ønsker ikke mere muslimsk arbejdskraft, med de familiesammenføringer og den turbulens og indvandring, som det medfører,” sagde Pia Kjærsgaard under 1. behandlingen.

Førstebehandlingen kan ses her

“Jeg er virkelig ærgerlig over, at vi ikke har nogen forbundsfæller herinde”

Pia Kjærsgaard, udlændinge- og integrationsordfører (DF)