DF står til 4,5 % i ny måling

0
3779
Dansk Folkepartis stifter Pia Kjærsgaard kunne torsdag fejre sin 76 års fødselsdag. Hun kunne på dagen glæde sig over en ny Epionion-måling, der giver fremgang til DF. Foto fra Pia Kjærsgaards facebookside

Dansk Folkeparti vokser i ny meningsmåling fra Epinion, som er solid lussing til regeringspartierne og Nye Borgerlige

Hvis der var folketingsvalg i dag, så ville Dansk Folkeparti få 4,5 % af stemmerne. Det viser en ny meningsmåling, som Epinion har lavet for DR og Altinget.

Målingen er den bedste måling, som DF har hentet i månedsvis. Den er næsten to procentpoint bedre end resultatet ved folketingsvalget 1. november, hvor DF fik 2,6 %.

Mens DF kan glæde sig over den nye Epinion-måling, så er den skidt nyt for regeringen. Socialdemokratiet dykker 5,6 procentpoint fra valget til 21,9 %, og Venstre er helt nede på 9,4 %, et fald på 3,9 %. Kun Moderaterne klarer sig nogenlunde – de går ‘kun’ 1,8 procent-point tilbage. I alt står de tre regeringspartier til at miste 20 mandater.

Målingen er heller ikke opløftende læsning for Nye Borgerlige. Partiet, der forleden måtte sige farvel til sin nye næstformand efter en række vilde, konspiratoriske facebook-opslag, er nu nede på 2,3 %. Ved valget fik NB 3,7 %.

Hele målingen kan læses her