Danmark må ud af EU

0
1618
Arkivfoto

Villy Sørensen, Tinghøjgade 74, 9493 Saltum, skriver:

Da Danmark blev medlem af EF i 1973, fik vi opgang i vores økonomi. Der blev bygget ko- og svinestalde som aldrig før på, og prisen for vores landbrugsvarer steg. I sommeren 1974 var fortjenesten på en slagtegris ca. 200 kr., fordi EF købte kød op til lagre og kødpukler. Men så kom en politisk centralisering, da EF blev til EU, og så kom nedturen. Renten steg til 21 procent, og tvangsauktionerne skød op.

Senest er det kommet frem, at Danmark skal betale yderligere mindst 4,5 mia. kr. om året, og vi får intet godt tilbage. EU svarer til, at en lokale købmand først forærer 200 kr. til en kunde, så denne kan købe ind for 180 kr. og beholde 20 kr. for sig selv.

Norge har klaret sig selv uden EU, men har gengæld en del handelsaftaler. Norge har olieindustrien, og herhjemme er vi godt på vej med teknologisk viden inden for energisektoren, landbrug og fiskeri.

Alle venter spændt på hvordan det vil gå med Storbritanniens udtræden af EU. Det har altid været et handelsland, som vi har haft god afsætning til, hvorimod, hvis vi retter blikket i mod Sydeuropa, så ser vi uansvarlighed.

Hvorfor skal vi bidrage til sydeuropæernes alderdom? Hvor fornuftigt er det, at vi danskere bliver hængende i EU’s bureaukrati?

Jeg har besøgt EU-Parlamentet og set, hvor mange der bliver lønnet af skatteborgerne fra de forskellige lande. Det var tydeligt, at vi danskere betaler en alt for stor regning. Socialdemokratiets Mette Frederiksen kalder sig børnenes statsminister, men det eneste er at give børnene en kæmpegæld.

Danmark må ud af EU som foreslået af Dansk Folkeparti.