DAGENS OVERBLIK: Kvinde fik brystkræft – men nej til erstatning

0
1903

Indkaldt for sent til mamografi, men får ikke erstatning – En kvinde fik tirsdag afslag på erstatning i Højesteret, selv om hun blev indkaldt for sent til en mamografi-screening i Region Hovedstaden og udviklede brystkræft. Kvinden blev indkaldt 38 dage for sent, fordi regionen var presset på grund af manglende ressourcer. Hun havde udviklet brystkræft og måtte opereres og i kemoterapi, men både landsretten og nu højesteret har afvist, at hun har krav på erstatning. Afslaget begrundes med, at kvinden ikke havde symptomer på brystkræft, da hun blev indkaldt.

En ulv i Skånes Dyrepark. Foto: Morten Juhl/Ritzau Scanpix

Ulvedrab kan give fængselsstraf – En 66-årig mand risikerer fængsel, fordi han 16. april skød og dræbte en ulv fra sin bil i Ulfborg i Vestjylland. Sagen skal for retten i Herning og i anklageskriftet, som netop er frigivet, står, at manden er tiltalt for overtrædelse af straffeloven og at anklagemyndigheden går efter en fængselsstraf. Ulve er fredet og beskyttet af EU-lovgivning. Den 66-årige erkender at have skudt ulven.

Kirken i Tømmerup ved Kalundborg. Foto: Brian Karmark/Ritzau Scanpix

Præst får 10 års fængsel for misbrug af børn – Den tidligere præst i Tømmerup, Dan Peschack, blev tirsdag ved landsretten idømt ti års fængsel for misbrug af børn. Dermed nåede landsretten frem til stort set samme dom, som Retten i Holbæk gjorde i november sidste år. Den 48-årige tidligere præst er dømt for en lang række tilfælde af seksuelle overgreb mod børn, blufærdighedskrænkelse og besiddelse af børneporno.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

WWF vil stoppe vildsvinehegn – Verdensnaturfonden, WWF, går nu til EU-Kommissionen for at få stoppet det kommende vildsvinehegn mellem Danmark og Tyskland. Det 68 km lange og 1,5 meter høje hegn skal forhindre vildsvin i at vandre fra Tyskland til Danmark. WWF mener, at hegnet, som skal rejses til næste år, hviler på et utilstrækkeligt fagligt grundlag.

Foto: JEFF KOWALSKY / AFP

Fans siger farvel til Aretha Franklin – Kisten med soulsangeren Aretha Franklin, som døde 16. august 2018 i en alder af 76 år, ankom tirsdag til Charles H. Wright Museum of African-American History i Detroit. Her kan fans vise “The Queen Of Soul” den sidste respekt, inden hun skal bisættes ved en privat ceremoni på fredag.