DAGENS OVERBLIK: Dronningen tog imod på Chateau Caix

0
2567
Foto: Fred Lancelot / AP Foto / Scanpix

Dronningen tog imod pressen – Dronning Margrethe er rørt over den medfølelse, som hun er blevet mødt med, siden Prins Henriks død. Det fortalte hun, da pressen torsdag mødte hende på Chateau Caix i Sydfrankrig. De officielle pligter sikrer dronningen mod at “falde hen” efter prins Henriks død, sagde hun.

Foto: Las Vegas News Bureau/Mandatory/Scanpix

Aretha Franklin er død – Den 76-årige soulsangerinde Aretha Franklin er død. The Queen of Soul døde af kræft i bugspytkirtlen, en sygdom hun fik konstateret i 2010. Blandt Aretha Franklins største hits er ’Respect’, ’I Say a Little Prayer’ og ’(You Make Me Feel) Like a Natural Woman’.

Fra venstre gruppeformand Mette Abildgaard, Søren Pape Poulsen Partiformand og Justitsminister, Mai Mercado Børne- og Socialminister og Rasmus Jarlov Erhvervsminister på pressemøde for Konservative Folkepartis Sommergruppemøde i Silkeborg. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Konservative: Vi er stadig grønne – “Vi er stadig det grønne parti i blå blok,” lød det fra de konservatives formand, justitsminister Søren Pape Poulsen, da partiets topfolk torsdag mødte pressen efter sommergruppemødet i Silkeborg. Søren Pape fik tidligere på ugen sagt til Berlingske, at konservative ikke vil bruge kræfter på miljø og klima i valgkampen. Men det var en klodset formulering, erkendte han på pressemødet.

Foto: AP Photo/Petros Karadjias

Comeback for havskildpadder – En lille loggerhead havskildpadde er blevet fotograferet under dens vej mod Middelhavet i sandet på Lara Beach på Cypern. De cypriotiske skildpadder var tæt på at blive udryddet for årtier siden, men takket være et årelangt bevaringsarbejde er de vendt stærkt tilbage.

Foto: AFP / Scanpix

Voldsomme oversvømmelser i Indien – Mindst 67 er døde efter voldsomme oversvømmelser i den indiske delstat Kerala. Her evakuerer brand- og redningspersonale lokale beboere i en oppustelig båd fra et oversvømmet område ved Muppathadam nær Eloor i Kochis Ernakulam-distrikt.