Chefredaktør vred over beskyldninger: Minister går over grænsen

0
2307
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) på vej til torsdagens samråd. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Forsvarsminister Trine Bramsen beskylder Ritzau-journalist for at sige “dig gider jeg ikke tale med, luk” til hende. Men det passer ikke, siger chefredaktør, som kalder ministerens beskyldninger for over grænsen

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) er havnet i en ordkrig med landets store nyhedsbureau Ritzau efter beskyldninger om, at en Ritzau-journalist skulle have optrådt ubehøvlet og “uvornt” på hendes kontor.

Ministeren hævdede torsdag på et samråd, at journalisten Thomas Hee fra Ritzau under et dobbeltinterview den 1. december med forsvarsministeren og den nytiltrådte forsvarschef Flemming Lentfer, skulle have sagt følgende til ministeren:

“Dig gider jeg ikke tale med, luk”.

“Dig gider jeg ikke tale med, luk”

Det sagde journalisten til Trine Bramsen – i følge hendes egen udlægning

Men det passer ikke, siger Ritzaus chefredaktør Lars Vesterløkke. Han har lyttet interviewet igennem og siger, at det foregik i en god og ordentlig tone fra journalistens side.

“Han er hverken ”uvorn” eller ”ubehøvlet”. Han opfører sig, som man som journalist opfører sig. Han gør sit arbejde, som han som journalist skal gøre,” siger Lars Vesterløkke til Journalisten.

“Det er ikke ordentligt”

Chefredaktøren afviser, at journalisten skulle have sagt ”luk” og ”dig gider jeg ikke tale med”.

“Jeg synes faktisk, at det er over grænsen, når en af vores medarbejdere bliver beskyldt for ikke at opføre sig ordentligt. Det synes jeg ikke er ordentligt,” siger Lars Vesterløkke til Journalisten.

“Jeg synes faktisk, at det er over grænsen, når en af vores medarbejdere bliver beskyldt for ikke at opføre sig ordentligt”

Lars Vesterløkke, chefredaktør for Ritzau, til Journalisten

Gik fra kontoret i vrede

Interviewet har tidligere fået en del omtale, også på ditOverblik. Netmediet OLFI har nemlig afsløret, hvordan interviewet løb helt af sporet, fordi forsvarsministeren – ifølge Ritzau-journalisten – insisterede på at deltage og svarede for den nytiltrådte forsvarschef. Da journalisten på et tidspunkt sagde, at interviewet ville fungere bedre, hvis ministeren ikke blandede sig, gik hun i vrede ud af kontoret og kom tilbage med en pressemedarbejder, der skulle fungere som bisidder.

I torsdagens samråd sagde ministeren, at hun ikke kunne genkende OLFIs udlægning af interviewet. Det var alene journalistens opførsel, der fik det til at køre af sporet, lod hun forstå.

”Hvis man møder op på mit kontor, får en halv time af min tid, og man taler ubehøvlet både til mig og min medarbejder, så bliver det påpeget. Man har at opføre sig ordentligt. Jeg synes man skal sige nej til at lave et interview, hvis man har tænkt sig at opføre sig uvornt. Der må være grænser for, hvordan man bliver mødt som politiker. Vi er ikke cirkusheste,” sagde ministeren i samrådet.

“Der må være grænser for, hvordan vi bliver mødt som politikere. Vi er ikike cirkusheste,” sagde forsvarsminister Trine Bramsen (S) i torsdagens samråd. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)

Chefredaktør Lars Vesterløkke siger til Journalisten, at det er første gang i sine 13 år som Ritzau-chef, at han føler det nødvendigt at gå ud og forsvare en journalists opførsel offentligt.

“Jeg gør det, fordi det har fået så meget omtale. Hvis man får det indtryk, at Ritzaus journalister opfører sig på en måde, de ikke gør, så har jeg interesse i at få meldt ud, at det ikke er rigtigt,” siger han.

Læs også:

Forsvarsminister ville styre interview med ny forsvarschef