Bortførelse og voldtægt af 14-årig pige udløser spørgsmål til ministre

0
3901
Arkivfoto: Kim Matthai Leland

Dansk Folkeparti vil vide, om anholdte i brutal voldtægtssag har forbindelse til kriminelle grupperinger. DF vil også have svar på, hvad der gøres for at hjælpe det bare 14-årige offer

Tre mænds bortførelse og voldtægt af en 14-årig pige i Stevns søndag den 11. juli fører nu til spørgsmål fra Dansk Folkeparti til justitsminister Nick Hækkerup (S) og socialminister Astrid Krag (S).

Det er DFs retsordfører Peter Skaarup, der går til de to ministre. Det sker på opfordring fra DFs spidskandidat i Stevns Kommune, tidligere folketingsmedlem Martin Henriksen.

Justitsminister Nick Hækkerup skal svare på dette spørgsmål:

Kan ministeren i forlængelse af artiklen oplyse om de pågældende personer har forbindelse til kendte kriminelle grupperinger på Stevns, og i så fald bedes ministeren oplyse hvilke grupperinger der er tale om?

Socialminister Astrid Krag skal svare på dette spørgsmål:

Vil ministeren i forlængelse af artiklen redegøre for om kommunen, politiet og andre relevante myndigheder har sikret at ofret har fået den nødvendige hjælp og støtte?

Rygter om kriminelle grupperinger

Om spørgsmålet til justitsministeren, siger Martin Henriksen til Dagbladet:

”Jeg hører ligesom så mange andre også historier om, hvilke kriminelle grupperinger der huserer her på Stevns, og jeg har ofte hørt, at disse grupperinger også har forbindelse til Køge. Jeg synes, at det her er så groft, at vi bliver nødt til at forsøge at få skabt klarhed over situationen, både i denne sag og i andre sager,” siger Martin Henriksen – og fortsætter:

“I sidste ende handler det om, at de unge og alle vi andre skal kunne færdes i fred og ro på Stevns uden at risikere at blive chikaneret af kriminelle grupperinger. Jeg har sagt det før, og jeg gentager gerne, at efter min opfattelse er der brug for større politisk fokus her”.

“I sidste ende handler det om, at de unge og alle vi andre skal kunne færdes i fred og ro på Stevns”

Martin Henriksen taler på DFs årsmøde. Foto: Carsten Lundager

Om spørgsmålet til socialministeren, siger han til avisen:

”Der er ros til politiet herfra, fordi de har fanget de tre mistænkte. Men i DF-Stevns vil vi gerne følge op på sagen, så vi forhåbentlig kan være med til at sikre at pigen får al den hjælp, som hun og hendes familie har brug for,” siger han.

Tre mænd anholdt

I følge Dagbladet blev den 14-årige pige tvunget ind i en bil af tre mænd og kørt til en adresse på Stevns. Her blev hun tvunget til at drikke alkohol, tage tøjet af og udføre oralsex på to af mændene. Det skete søndag den 11. juli om aftenen.

Dagen efter blev en 22-årig mand fra Køge anholdt i en lejlighed i Store Heddinge efter en større politiaktion, hvor gaden blev spærret af og betjente i skudsikre veste trængte ind i lejligheden. Tirsdag og onsdag blev de to andre mistænkte anholdt. De to af mændene er nu varetægtsfængslet, mens den ene blev løsladt efter grundlovsforhøret, ifølge Dagbladet.