Borgmester jubler: Fantastisk med ny fængselsbetjent-uddannelse i Hedensted

0
1895
Møgelkær Fængsel som nu bliver Vestdanmarks nye skole for fængselsbetjente. Foto: Kriminalforsorgen

Regeringen og Dansk Folkeparti er blevet enige om at placere en ny skole for fængselsbetjente i det tidligere statsfængsel Møgelkær i Hedensted Kommune

”Helt fantastisk”.

Borgmesteren i Hedensted Kommune, Kasper Glyngø (S), jubler, efter at det fredag blev offentliggjort, at det tidligere åbne statsfængsel Møgelkær i Hedensted Kommune skal huse en ny skole for fængselsbetjente i Vestdanmark.

Den nye skole blev aftalt under finanslovsforhandlingerne mellem regeringen og Dansk Folkeparti, og nu har parterne fundet en placering til skolen – til Hedensteds store glæde:

”Alle nye arbejdspladser er med til at tiltrække og fastholde borgere. Der udover er der en række afledte funktioner omkring sådan en skole, både i forhold til ombygning og vedligehold,” siger Hedensted-borgmester Kasper Glyngø til Horsens Folkeblad.

Dansk Folkepartis retsordfører Peter Kofod er også glad:

”Det er meget vigtigt, at vi får en fængselsbetjent-uddannelse til Vestdanmark. Vi mangler utroligt mange fængselsbetjente, og vi tror på, at flere vil søge ind på uddannelsen, når der bliver en mulighed i Vestdanmark. Det har vi jo set ske med den nye politiskole vest for Storebælt,” siger Peter Kofod til ditOVerblik.dk

Brug for 250 betjente her og nu

Der bliver i første omgang 50 pladser på den nye skole, som bliver en afdeling under Kriminalforsorgens Uddannelsescenter i Birkerød. Skolen åbner allerede i 2019.

”Her og nu kan vi godt bruge 250 flere fængselsbetjente, og det er der også sat penge af til, så hvis der er 100 kvalificerede, der søger i morgen, så skal vi nok finde en løsning,” siger Peter Kofod.

Statsfængslet i Møgelkær blev besluttet lukket i 2018. Det skabte frustration i Hedensted Kommune, som trods udflytningerne af statslige arbejdspladser oplevede, at de mistede arbejdspladser. Men nu vender de statslige arbejdspladser tilbage i form af en ny statslig uddannelsesinstitution, hvilket Hedensteds borgmester selvfølgelig synes er oplagt:

”Møgelkær ligger centralt i landet både i forhold til nord og syd. Så også af den grund er placeringen oplagt,” siger Kasper Glyngø til Horsens Folkeblad.

Kriminalforsorgen beskæftiger ca. 2.200 fængselsbetjente fordelt i hele Danmark. De er alle uddannet i Birkerød.