Borgerlige vil lukke kassen for Normstormerne: “Det er hjernevask”

0
4658
Projektet Normstormerne støttes med millioner af kroner i Københavns Kommune. Alligevel er deres undervisningsmateriale hemmeligt for offentligheden. Illustration: Normstormerne.dk

De borgerlige partier i Københavns Kommune vil have stoppet kommunens samarbejde med den kønsaktivistiske bevægelse Normstormerne, der laver seksualundervisning til københavnske folkeskoler. Det er tendentiøs indoktrinering og hjernevask, lyder det fra Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige

7,1 millioner kroner. Så meget har Københavns Kommune i 2020-2023 bevilget til den kønsaktivistiske bevægelse Normstormerne, som mener, at der findes mere end to køn.

Pengene går til undervisning på de københavnske folkeskoler. Her laver Normstormerne seksualundervisning á 2 x 90 minutter, hvor børn bl.a. lærer, at køn bare er en social konstruktion.

Men det skal være slut nu. Det mener de borgerlige partier i Københavns Borgerrepræsentation. Torsdag har Dansk Folkeparti sammen med Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Nye Borgerlige stillet et forslag om, at Københavns Kommune skal stoppe samarbejdet med Normstormerne.

Forslaget støttes af Venstre, mens Socialdemokratiet, Det Radikale Venstre og venstrefløjen forventes at stemme imod.

Samtidig har Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige stillet et forslag om, at Borgerrepræsentationen ved de kommende budgetforhandlinger ikke længere bevilger penge til Normstormerne.

”Mangel på gennemsigtighed i Normstormernes undervisning strider mod Folkeskoleloven. Derfor foreslår Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti, at Normstormernes tendentiøse indoktrinering og hjernevask standses,” lyder det fra Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige.

“Derfor foreslår Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti, at Normstormernes tendentiøse indoktrinering og hjernevask standses”

Hemmelighedskræmmeri

Udtalelsen om gennemsigtighed refererer til hemmeligholdelsen af Normstormernes undervisningsmateriale. Medier og politikere er blevet nægtet adgang til materialet. Heller ikke forældre, der vil vide, hvad deres børn er blevet undervist i, kan få lov at se materialet. Det sker med begrundelsen “forretningshensyn”.

Noget af materialet er dog kommet frem. Her er det blandt andet fremgået, at lærere ikke må blande sig i Normstormernes undervisning. De skal blot se passivt til. Det fremgår også af materialet, at eleverne skal lære, at ”hvid, kristen, en mand, ciskønnet, heteroseksuel, at have en funktionel krop, at være voksen” er eksempler på privilegier.

Lærere har også kunnet fortælle om ubehagelige oplevelser med Normstormerne. En lærer har til Berlingske fortalt, hvordan hendes elever fik skældud af Normstormernes undervisere, fordi de til en snak om overvægt foreslog, at man kunne hjælpe en overvægtig klassekammerat ved at gå ned og træne fitness sammen.

“De fik at vide, at der var et udtryk for det, de gjorde, og det var fat shaming (udskamning af overvægtige, red.),” fortalte læreren.

Finn Rudaizky er medlem af Borgerrepræsentationen i København og regionsrådet i Region Hovedstaden for Dansk Folkeparti i København.

”Indoktrinering og hjernevask”

At læreren i klassen ikke må blande sig, mens Normstormerne underviser, sammenligner DFs medlem af Borgerrepræsentationen, Finn Rudiazky, med Østtyskland:

”Læren skal forholde sig passivt, står der i materialet. Dét, synes jeg, er meget mærkeligt. Så er der jo lagt op til indoktrinering og hjernevask. Så er det jo ikke en normal dialog,” siger han.

Finn Rudiazky savner svar på flere centrale spørgsmål om Normstormerne. Han har bl.a. forgæves spurgt forvaltningen om skolebestyrelser og forældrekredse har været inddraget, når der er truffet aftaler med Normstormerne. Formelt set skal skolebestyrelserne nemlig godkende de undervisningsmidler, der anvendes på de enkelte skoler.

Men forvaltningen har afvist at besvare spørgsmålet. Det er for ressourcekrævende og ”falder udenfor rammerne” af, hvad der kan besvares af politikerspørgsmål, lyder det i et svar til DF-politikeren.

”Derfor vil Dansk Folkeparti nu prøve at samle flertal i Borgerrepræsentationen for, at de enkelte skoler kan spørges og svare,” fortæller Finn Rudaizky.

DF-spørgsmål til minister

Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt har stillet spørgsmål til børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) om kommunernes brug af Normstormerne.

DF-formanden har bedt om en liste over, hvilke folkeskoler, der har benyttet Normstormerne, samt en liste over de offentlige støttemidler, som bevægelsen har modtaget. På grund af sommerferien har ministeriet endnu ikke besvaret spørgsmålet.

Ud over Københavns Kommune er det kendt, at Aarhus Kommune benytter Normstormerne på sine folkeskoler.

Læs også:

Kønsaktivister får milliontilskud til hemmelig seksualundervisning