Alex Ahrendtsen om Christiania-aftale: ”Jeg er forarget”

0
4416
Fonden Fristaden Christiania har på vegne af beboerne på Christiania accepterer statens tilbud om at købe Christianshavns Vold mod at der bliver åbnet op for området og bygget 15.000 kvadratmeter almene boliger. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Dansk Folkepartis boligordfører Alex Ahrendtsen finder statens aftale med christianitterne, som gør det muligt at bygge almene boliger på Christiania, alt for gavmild. Det siger han til TV2 News

”Jeg er så ked af den her aftale, og det gør mig faktisk forarget”.

Sådan siger Dansk Folkepartis boligordfører Alex Ahrendtsen til TV2 om den aftale, som regeringen og beboerne på Christiania har indgået om at opføre almene boliger i den såkaldte fristad.

Alex Ahrendtsen mener, at aftalen, der giver christianitterne mulighed for at købe de boliger, de lejer, er for for gavmild overfor beboerne.

Prisen lyder på 67 millioner kroner for den del af Christianshavns Vold, de lejer, ligesom de vil få refunderet en række udgifter til renovering af boliger. De slipper desuden for at skulle rive en række ulovligt opførte boliger ned.

“Den her aftale gør mig faktisk forarget”, siger Alex Ahrendtsen. Foto: Steen Trolle

Alex Ahrendtsen mener, at aftalen stiller christianitterne langt bedre end andre danskere:

”Jeg synes, det er forargeligt, at regeringen vil give statsgaranterede lån til christianitterne, fordi der er så mange andre borgere i landet, der har brug for det, og der vil man ikke,” siger Alex Ahrendtsen til TV2.

”Jeg synes, det er forargeligt, at regeringen vil give statsgaranterede lån til christianitterne”

Alex Ahrendtsen, boligordfører (DF), til TV2 News

Aftale står fast

Dansk Folkeparti var med i den aftale, som i november 2021 gav regeringen mandat til at forhandle med christianitterne. Foruden DF var SF, Enhedslisten og Kristendemokraterne med i aftalen. Alex Ahrendtsen konstaterer, at det ikke er muligt at genåbne aftalen.

”Vi kan intet gøre nu, hvor aftalen er forhandlet på plads. Jeg har udtrykt over for ministeren, at jeg er utilfreds, men det ville han ikke lytte til,” siger Alex Ahrendtsen til TV2.

Læs mere på TV2 her:

“Forargeligt”, at regeringen sælger Christiania så billigt, siger DF